Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φτιάξτε ένα παιχνίδι για το περιβάλλον και κερδίστε!

 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Microsoft Ελλάς και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας και απευθύνεται σε μαθητές.
 

Το θέμα της δημιουργίας του παιχνιδιού είναι η «Προστασία του Περιβάλλοντος».
 
Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν, ατομικά ή σε ομάδες έως τριών ατόμων, μαθητές της Β’ ή Γ’ Γυμνασίου, ή μαθητές της Α’ ή Β’ Λυκείου.
 
Ο νικητής ή οι νικητές που θα λάβουν το 1ο βραβείο θα κερδίσει/κερδίσουν από ένα Xbox 360 Kinect, το 2ο βραβείο από ένα Σετ πληκτρολόγιο και ποντίκι Microsoft και το 3ο βραβείο από ένα ποντίκι Microsoft.
 
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων με βασικές προγραμματιστικές έννοιες.
 
Το διαδικτυακό εργαλείο ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών Kodu, διατίθεται δωρεάν και η χρήση του δεν απαιτεί προηγούμενη ενασχόληση με τον προγραμματισμό.
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη τη Δήλωση Συμμετοχής, την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.sepe.gr/gr/eSkillsKoduCompetition, μέχρι τις 4 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com.
 
Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν το παιχνίδι που έχουν αναπτύξει με το εργαλείο Kodu μέχρι τις 21 Μαΐου στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση με την ένδειξη “Για το διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιού Kodu” ή να το αναρτήσουν μέσω του Skydrive και να στείλουν την υπερσύνδεση.  
 
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “e-Skills Week 2012”, πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε