Site icon NewsIT

Το πριν και το μετά μιας παραλίας…

10.10.2012 | 20:13
Το πριν και το μετά μιας παραλίας…

Παρά τη νεαρή τους ηλικία, 60 μαθητές έδωσαν πρόσφατα το καλό παράδειγμα στους ενήλικες, καθαρίζοντας εθελοντικά την παραλία στο Καβούρι. Μάζεψαν οτι άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες του καλοκαιριού. Στον καθαρισμό συμμετείχε και ο Αμερικανός πρέσβης

Εκτός από τους μαθητές του American Community School (ACS) στην Αθήνα και τους εκπαιδευτικούς τους, στον καθαρισμό συμμετείχαν 25 στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και δύτες του Καταδυτικού Κέντρου «Αθήνα».

Καθάρισαν τον βυθό της θάλασσας στο Καβούρι.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA είχε οργανώσει ανάλογο καθαρισμό τον Απρίλιο.

Ετσι οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποιες ήταν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον μετά από τέσσερις μήνες έντονης χρήσης.

Συνολικά, όσον αφορά τα απορρίμματα, η παραλία βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Ωστόσο, οι εθελοντές γέμισαν 40 μεγάλες σακούλες με διάφορα αντικείμενα τα περισσότερα από τα οποία αφήνουν λουόμενοι, κυρίως πλαστικά – καπάκια, καλαμάκια, σακούλες και συσκευασίες τροφίμων.

Επίσης, συγκεντρώθηκαν και μεγάλες ποσότητες από αποτσίγαρα.

Από τις σακούλες αυτές, οι 25 προωθήθηκαν στην πλησιέστερη μονάδα ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακλύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Στην εθελοντική προσπάθεια των μαθητών παραβρέθηκε ο Αμερικανός Πρέσβη, Daniel B. Smith με τη σύζυγό του και μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της HELMEPA, κ. Δημήτρη Μητσάτσο, συνέβαλαν στον καθαρισμό.

Σε ανάλογες δράσεις σε παραλίες της Αττικής και της Βοιωτίας από 28 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου οι εθελοντές της Helmepa συγκέντρωσαν 120 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα.

 Τα ανακυκλώσιμα υλικά διαχωρίστηκαν από τους εθελοντές και προωθήθηκαν στις μονάδες ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version