Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο μεγαλύτερος ηλιακός πολυέλαιος στον κόσμο – Δείτε το video!

Ο μεγαλύτερος ηλιακός πολυέλαιος στον κόσμο – Δείτε το video!

Χρειάζεται μόνο το φως του ήλιου για να λάμπει.

Οι οικολόγοι προτρέπουν τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον για όλες τις ανάγκες διακόσμησης του σπιτιού τους. 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα προϊόντα που δημιουργούνται από κατασκευαστές και σχεδιαστές για το σκοπό αυτό.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Luke Jerram, ο οποίος είναι γνωστός για τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του, επινόησε τον μεγαλύτερο ηλιακό πολυέλαιο στον κόσμο ο οποίος τροφοδοτείται με 700 λάμπες. 


 
Καθεμία από αυτές περιέχει ένα ραδιόμετρο που βοηθά στη δημιουργία ενός λαμπερού αποτελέσματος κάθε φορά που εκτίθεται στο φως του ήλιου.
 
Ο πολυέλαιος, με ύψος περίπου 4,5 μέτρα, έχει εγκατασταθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Bristol & Bath στην Emerson’s Green στο Μπρίστολ. 

Το ραδιόμετρο περιλαμβάνει ελαφριά μικροσκοπικά μεταλλικά πτερύγια τοποθετημένα σε μερικό κενό σε έναν άξονα στο κέντρο.
 

Η μια πλευρά τους έχει λευκό χρώμα, ενώ η άλλη είναι μαύρη. 
 
Καθώς τα φωτόνια θερμαίνουν την μαύρη πλευρά, η άνιση κατανομή της θερμότητας προκαλεί μια απαλή κίνηση, η οποία εξαρτάται από την ένταση του ηλιακού φωτός.
 
Ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι και οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες επιθυμούν έναν φυσικό κόσμο και θα πρέπει και οι δύο να κάνουν ένα άλμα από αυτό που παρατηρείται σε αυτό που είναι άγνωστο.
 
Έτσι, θα δημιουργηθούν συστήματα που θα μπορέσουν να εξερευνήσουν οποιοδήποτε όριο και περιορισμό.

Δείτε το video:

 
 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε