Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οικολογικό σπίτι στα Κανάρια νησιά από το 1995!

Οικολογικό σπίτι στα Κανάρια νησιά από το 1995!

Η “πράσινη” κατοικία ακούει στο όνομα “Σπίτι Πειραματικής Βιοκλιματικής Αστικοποίησης” έχει επιφάνεια 120τ.μ και είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση των φωτοβολταϊκών που φέρει στην οροφή του.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Estudio José Luis Rodríguez Gil κατασκεύασε το οικολογικό σπίτι της φωτογραφίας το 1995 ακόμα, ωστόσο πρόσφατα μόνο φωτογραφίες του είδαν το φως της δημοσιότητας.


 
Θεωρείται ένα αυτόνομο ενεργειακά σπίτι που συμβαδίζει απόλυτα με το τοπίο του νησιού. Ένας πέτρινος τοίχος από μελανόλιθο πάνω σε μια ελαφριά δομή κόντρα πλακέ με τοίχους γαλβανισμένους από χάλυβα και γυαλί.

 
Το σπίτι αυτό, που σχεδιάστηκε το 1995, έχει επίσης ως στόχο να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμά του σε σχέση με τη χρήση των υλικών κατασκευής. Έτσι, ήταν σίγουρο ότι χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά (μόνωση τοίχων από μελανόλιθο), αυτά θα ήταν φιλικά προς το περιβάλλον (ειδικά το ξύλο) και μη επιβλαβή (συνθετικά χρώματα, βερνίκια κλπ).

 
Η κλίση της δομής κατά τη διάρκεια της ημέρας καθορίζεται από την ηλιακή ακτινοβολία και χρησιμοποιεί τα πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ζεστού νερού αναζητώντας το ιδανικό αποτέλεσμα, δηλαδή μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 
Φωτοβολταϊκά στη στέγη και ανεμογεννήτριες εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία μιας κατοικίας μηδενικών εκπομπών, αλλά και πρωτοποριακού σχεδιασμού.

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε