Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμιο πράσινο κτίριο στο Λονδίνο

Παγκόσμιο πράσινο κτίριο στο Λονδίνο

Βρίσκεται στην ιστορική τοποθεσία Royal Victoria Docks, στην περιοχή του Newham, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου και είναι υπόδειγμα ενεργειακής αποδοτικότητας αν και καλύπτει έκταση άνω των 6.300 τ.μ.

Το Crystal, όπως ονομάζεται το κτίριο, καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια και εκπέμπει 65% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με αντίστοιχα κτίρια. Οι ανάγκες κλιματισμού και θέρμανσης του Crystal εξυπηρετούνται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει «πράσινη» ενέργεια για το κτίριο, ενώ το βρόχινο νερό συλλέγεται προς χρήση.

Σύμφωνα με τα κριτήρια διεθνών αξιολογήσεων (BREEAM και LEED) για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, το Crystal αναμένεται να σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο «πράσινα» κτίρια στον κόσμο.

 
Το κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wilkinson Eyre Architects και διαθέτει ένα αμφιθέατρο 270 θέσεων. Ταυτόχρονα, φιλοξενεί και το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο – έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων – για τη βιωσιμότητα στα αστικά κέντρα.

Η Siemens επένδυσε περίπου €35 εκατομμύρια στο συγκεκριμένο έργο, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε 1,5 χρόνο.

Οι βιώσιμες τεχνολογίες για τις αστικές περιοχές και τις υποδομές τους, θεωρείται ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων ενώ η αγορά αυτή υπολογίζεται ότι έχει αξία €300 δισεκατομμυρίων.


 

Στο Crystal, οι ειδικοί του τμήματος της Siemens, Center of Competence Cities ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών για τις μελλοντικές αστικές υποδομές.

Θα κατασκευαστούν σύντομα άλλα δύο μικρότερα κτίρια, όμοια με το Crystal, το ένα στη Σαγκάη και το δεύτερο στην Ουάσινγκτον.
 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε