Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Προσοχή στην επιλογή των πέλετ και της βιομάζας

Προσοχή στην επιλογή των πέλετ και της βιομάζας

Για την θερμική ενέργεια που θέλει κάποιος για να ζεστάνει το σπίτι του με πετρέλαιο θα πρέπει να πληρώσει 1400€ τον τόνο. Εάν υποκαταστήσει το πετρέλαιο με βιομάζα μπορεί να πληρώσει από 400 έως 600€. Τι πρέπει, όμως, να προσέχει ο καταναλωτής…

Η βιομάζα είναι καθαρό καύσιμο. Το πετρέλαιο εκτός από το ότι είναι πιο ακριβό μολύνει την ατμόσφαιρα.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής που προτιμά την βιομάζα είναι η ποιότητα της. Να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η υπουργική απόφαση που επιτρέπει την χρήση της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομάζας (ΕΛΕΒΙΟΜ) για φέτος, έχει θέσει στόχο τον έλεγχο της ποιότητας.

«Εκεί θα εστιάσουμε τη χρονιά αυτή, ώστε η ποιότητα αυτής της βιομάζας που θα χρησιμοποιείται να υπακούει στις ευρωπαϊκές νόρμες οι οποίες είναι και ελληνικές. Δεν θέλουμε να δυσφημιστεί η βιομάζα ότι προκαλεί επιβάρυνση στο περιβάλλον» λέει ο κ. Αντώνης Γερασίμου πρόεδρος της ΕΛΕΒΙΟΜ.

Εάν το καύσιμο που χρησιμοποιείται δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές τότε ακυρώνονται όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η βιομάζα.

«Δυστυχώς έχει πέσει στην αντίληψη μας ότι αυτό ήδη γίνεται στην Ελλάδα, δεν είναι ελεγμένες οι ποιότητες. Γι αυτό θα ιδρύσουμε, ως ΕΛΕΒΙΟΜ, έναν οργανισμό ο οποίος θα κάνει ελέγχους και το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από το υπουργείο» λέει στο newsit.gr, ο κ. Γερασίμου.

 Η βιομάζα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας (έως και 75%) αρκεί να ενταχθεί στον εθνικό σχεδασμό και να οργανωθούν τα δίκτυα τροφοδοσία αλλά και να υλοποιηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις..
 

 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε