Site icon NewsIT

Χτίζεται το πρώτο οικολογικό χωριό της Αγγλίας…

10.11.2012 | 15:18
BBC

BBC

Τα σχέδια για το «οικολογικό χωριό» στα προάστια του Πλύμουθ έχουν ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.Θα αποτελείται από 91 κατοικίες μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θα φέρουν σύγχρονα και αποδοτικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία CornerstoneZED δήλωσε ότι θα δημιουργήσει περίπου 30 θέσεις εργασίας για το έργο αυτό.

Οι στέγες από φωτοβολταϊκά θα παράγουν τόση ενέργεια που οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν ούτε για ηλεκτρικό ρεύμα ούτε για φυσικό αέριο.Θα μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και οι κατοικίες θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιούν.

Η επιπλέον ενέργεια που θα παράγεται θα πηγαίνει κατευθείαν στο εθνικό δίκτυο.
 

Ο δημοτικός σύμβουλος του Πλύμουθ Mark Lowry, δήλωσε: «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα έρχεται στο μέλλον κανένας λογαριασμός για φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό. Θα εξοικονομούνται £ 1.000 το χρόνο και επιπλέον οι κάτοικοι θα συνεισφέρουν περίπου £ 720 το χρόνο στο εθνικό δίκτυο βγάζοντας έτσι και χρήματα. Αυτό το καινοτόμο σχέδιο θα θέσει το Πλύμουθ στο κέντρο της πράσινης κατασκευής και των χαμηλών ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα».
 
Το οικολογικό χωριό θα περιλαμβάνει κατοικίες με τρία, τέσσερα και πέντε υπνοδωμάτια.


 

Ο Tim Byles της εταιρείας CornerstoneZED δήλωσε: «Θα χτίσουμε ανάλογα με τη ζήτηση, αλλά αυτό που οραματιζόμαστε είναι κυρίως σπίτια για οικογένειες, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και κάποιες επιλογές αυτοκατασκευής, που είναι σίγουρα πιο οικονομικές».
 
Έχοντας πάρει την απαιτούμενη άδεια, οι εργασίες θα αρχίσουν με γρήγορους ρυθμούς από το νέο έτος ενώ τα πρώτα σπίτια θα είναι έτοιμα το καλοκαίρι.
 
Το οικολογικό χωριό θα είναι η πρώτη μεγάλη κοινότητα μηδενικού διοξειδίου του άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παρέχει άμεσα οικονομικά οφέλη με βιώσιμες θέσεις εργασίας.
 
Ο κ. Byles δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις τιμές των κατοικιών και δήλωσε ότι θα τιμολογούνται στο «επίπεδο αγοράς» της περιοχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή μιας μονοκατοικίας στο Πλύμουθ είναι περίπου £ 250.000.

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version