Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Πολλά χιόνια, καταιγίδες και… κλειστά σχολεία [χάρτες]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα λευκά ξύπνησαν και πάλι, με νέο μάλιστα στρώμα χιονιού, πολλές περιοχές της χώρας από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ως τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα λευκά τα Γιάννενα, αλλά και τα Τρίκαλα, όπου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ σε πολλές περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα

Οι θερμοκρασίες σήμερα το μεσημέρι

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 400 μέτρα), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 600 μέτρα) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα).Ανεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από -05 (μείον 5) έως 02 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες κατά περιόδους. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα).Ανεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα παραθαλάσσια.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 17-01-2017

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα για τον καιρό στο newsit.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε