Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών λόγω του χιονιού

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών λόγω του χιονιού

Η Ζηνοβία δείχνει τα δόντια της για τα καλά τις τελευταίες ώρες.
Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δυο ρεύματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης.
Έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Σε ποια σημεία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Σφυροκοπά τη χώρα η Ζηνοβία με ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ουσιαστικά έχει παραλύσει τη χώρα και την έχει «κόψει» στα δύο. Η νύχτα είναι δύσκολη, καθώς η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών έχει διακοπεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Επίσης διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» στο ρεύμα προς Σχηματάρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Νέας Οδού «έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

Η Τροχαία πέρα από τη διακοπή αποφάσισε και μια σειρά από εκτροπές στην κυκλοφορία. Αναλυτικά:

«Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία.

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα».

Τα αυτοκίνητα, το μεσημέρι της Δευτέρας (30.12.2019) σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων καθώς η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγονταν σημειωτόν εξαιτίας του χιονιά.

Παράλληλα υπάρχουν ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Υλίκης. Τα μεγάλα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στη δεξιά λωρίδα, έτσι ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ στην αριστερή.

Συγκεκριμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κατευθύνονταν προς την Αθήνα, ακινητοποιήθηκαν στο κεντρικό και  το περιφερειακό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με εντολή των αρχών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην συνέχεια των δρομολογίων προς Μαρτίνο και Βοιωτία όπου εξακολουθεί να χιονίζει.

Περίπου 200 επιβάτες φιλοξενούνται από τις 10 το πρωί στο κεντρικό ΚΤΕΛ και άλλοι τόσοι περίπου στο περιφερειακό κατάστημα, μέχρις ότου οι αρχές δώσουν εντολή να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παρά την πολύωρη αναμονή οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν υπομονετικά την καθυστέρηση αφού όπως δηλώνουν, είναι προτιμότερο να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ένα ζεστό περιβάλλον με ανέσεις, τροφή και νερό παρά στην Ε.Ο μέσα στο κρύο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας,  δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πληροφορίες lamiareport.gr , lamianow.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις