Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: “Παραλύει” η χώρα από τον Τηλέμαχο – Χιόνια στην Αθήνα και “πολικές θερμοκρασίες” – video

Καιρός: “Παραλύει” η χώρα από τον Τηλέμαχο – Χιόνια στην Αθήνα και “πολικές θερμοκρασίες” – video

Καιρός για… σκι σε όλη τη χώρα.
Επέλαση του χιονιά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Θερμοκρασίες για κατασκευή… ιγκλού
Η αναλυτική πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr

Καιρός για… κουκούλωμα στα ζεστά είναι αυτός που “έρχεται” από αύριο Δευτέρα (07.01.2019), αφού η θερμοκρασία αναμένεται σχεδόν σε όλες περιοχές της χώρας να πέσει κάτω από το 0.

Ωστόσο δυστυχώς οι υποχρεώσεις Δευτεριάτικα είναι… ανειλημμένες, επομένως ο καθένας πρέπει να φορέσει απλά… ότι βρει, αφού σε ορισμένα σημεία μπορει το θερμόμετρο να δείξει -17!

Χιόνια και στην Αθήνα – Ψύχος στην χώρα

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας ωστόσο, ο “Τηλέμαχος”, αναμένεται να φέρει χιόνια και στην Αθήνα. Στα “λευκά” όμως θα ντυθεί και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναλαμβάνοντας… επάξια την σκυτάλη από την “Σοφία” που έκανε την εμφάνισή της τις προηγούμενες ημέρες.

Η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα μίλησε στο newsit.gr και ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος μίλησε για το κύμα χιονιά που περιμένει η Αττική το επόμενο τριήμερο, αλλά και για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα.

“Από αύριο (σ.σ Δευτέρα) νέα κακοκαιρία έρχεται, η οποία θα είναι επιλεκτική και σύντομη, αλλά έχει το εξής χαρακτηριστικό, είναι η κακοκαιρία που θα επηρεάσει το λεκανοπέδιο και την Αθήνα. Περιμένουμε, ουσιαστικά από αύριο το πρωί, πολύ ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και στις ήδη χιονισμένες και παγωμένες περιοχές, με θερμοκρασίες δυο τρεις βαθμούς κάτω από τους μείον δέκα.

Χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές, από το μεσημέρι και μετά, αύριο, θα σημειωθούν σε Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια και το βράδυ θα αρχίσουν να επηρεάζουν και την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου και του Λεκανοπεδίου και την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις, τοπικά, θα είναι πυκνές και σε υψόμετρο από 300 μέτρα και πάνω.

Στο Λεκανοπέδιο θα αρχίσει να βρέχει στην αρχή, μετά θα ρίξει χιονόνερο και πιστεύω, από τα μεσάνυχτα και μετά και, κυρίως, τα ξημερώματα της Τρίτης θα αρχίσουν να πέφτουν και νιφάδες, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στα βόρεια προάστια θα το στρώσει. Στο κέντρο θα υπάρχουν στρωσίματα, αλλά σε επιλεκτικές επιφάνειες και όσο πηγαίνουμε προς τη θάλασσα θα είναι λιγότερο το χιόνι. “Άσπρη μέρα” θα είναι η Τρίτη για το κέντρο της Αθήνας.

Αυτά, μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα τα φαινόμενα θα σταματήσουν, θα είναι ένα γρήγορο πέρασμα.

Την Τετάρτη φτιάχνει ο καιρός, πρόσκαιρα, αλλά από την Τετάρτη το μεσημέρι ή το απόγευμα και μετά, τις επόμενες ημέρες, έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια στα βουνά, άνοδος της θερμοκρασίας με νοτιάδες. Με αυτά τα φαινόμενα θα πάμε, σχεδόν, έως το τέλος της εβδομάδας”.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις