Site icon NewsIT

Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα, κλειστά σχολεία και παγετός!

07.01.2019 | 23:43
καιρός κλειστά σχολεία χιόνια

Ο καιρός εξακολουθεί να... σφυροκοπά τη χώρα και χιόνια πέφτουν ήδη στα βόρεια προάστια μέχρι να ντυθεί "λευκό" και το κέντρο της Αθήνας. Δύσκολη νύχτα με συνεχείς χιονοπτώσεις και κλειστά σχολεία την Τρίτη, 08.01.2019. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη, 09.01.2019. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το newsit.gr από τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Ο καιρός το έχει πάρει απόφαση! Θα “δώσει” χιόνια μέχρι και στο… Σύνταγμα, με όλες τις προβλέψεις να λένε πως το βράδυ της Δευτέρας, 07.01.2019, θα είναι… δύσκολο. Η λίστα με τα κλειστά σχολεία τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, για την Τρίτη, 08.01.2019, δεν… σταματά να ανανεώνεται και κάπως έτσι ο “Τηλέμαχος” δείχνει πως συνεχίζει… επάξια το έργο του “Ραφαήλ” και της “Σοφίας”.

Οι εικόνες του newsit.gr από Εκάλη, Άνοιξη και Πολιτεία, το βράδυ της Δευτέρας είναι ενδεικτικές…

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του Τηλέμαχου”, μπορείτε να στις στείλετε στο info@newsit.gr

Οι εικόνες που έστειλαν αναγνώστες του newsit.gr από Κρυονέρι και Άνοιξη είναι εξίσου εντυπωσιακές

Καιρός για… χιόνια και κλειστά σχολεία!

Το newsit.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος περιγράφει πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες, αλλά και πού περιμένουμε χιόνια και τυχόν προβλήματα. Ευτυχώς τα κλειστά σχολεία είναι μια αιτία για… λιγότερους πονοκεφάλους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σήμερα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της αυριανής ημέρας, της Τρίτης 08.01.2019, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής, ενδεχομένως και μέχρι τα πεδινά τμήματα, κατά τόπους ή κατά περιόδους, βεβαίως, θα είναι πολύ πιο πυκνές στα βόρεια προάστια του νομού, όπου εκεί, ενδεχομένως, να έχουμε και χιονοστρώσεις, αρκετά αξιόλογες, στις πιο βόρειες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες, στους 0 βαθμούς Κελσίου ή και πιο κάτω θα πέσει ο υδράργυρος, αλλά αύριο, Τρίτη 08.01.2019, μετά τις προμεσημβρινές ώρες, τα όποια φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα περιορίζονται στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής και, σταδιακά, το μεσημέρι, θα μας εγκαταλείψει το κύμα της κακοκαιρίας.

Στην υπόλοιπη χώρα, στη νότια Χαλκιδική θα χιονίζει μέχρι και αύριο το πρωί, σε περιοχές της Εύβοιας, των Σποράδων, σε τμήματα των Κυκλάδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και πιθανότατα, στο βορειοανατολικό Αιγαίο”.

Καιρός: Ποια η εικόνα την Τετάρτη, 09.01.2019

Ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζει συνεχίζοντας πως  “από την Τετάρτη θα έχουμε νέα κακοκαιρία, από τα δυτικά της χώρας, η οποία θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Σταδιακά, οι χιονοπτώσεις αυτές θα γίνουν βροχές, διότι θα ανέβει και η θερμοκρασία.

Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες για τις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και στα πεδινά”.

Ακούστε όσα λέει στο newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη, 08.01.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 05) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη Χαλκιδική τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -09 (μείον 09) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια! Το ‘στρωσε σε Άνοιξη, Πολιτεία, Εκάλη [pics]

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος και βαθμιαία από το βράδυ νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Ευβοίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα) της Πελοποννήσου. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιά θαλάσσια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη, όπου  θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένησή τους και στροφή σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Στα νότια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιονιά.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6. Στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version