Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

1.500 γιατροί που πολεμούν τον κορονοϊό μένουν δωρεάν σε ξενοδοχεία της Μόσχας

κορονοϊός γιατροί

Περισσότεροι από 1.500 γιατροί διαμένουν δωρεάν σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί ο Δήμος της Μόσχας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού της Μόσχας, Εκατερίνα Προνίτσεβα, «οι γιατροί πηγαίνουν να μείνουν σε ξενοδοχεία και ήδη έχουν εγκατασταθεί σ’ αυτά περισσότεροι από 1.500 γιατροί. Όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν διατροφή και άλλες πρόσθετες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα υπηρεσίες πλυντηρίου, ώστε οι γιατροί να νοιώθουν άνετα και ασφαλείς».

Οι γιατροί και το πρόγραμμα

Η Προνίτσεβα δήλωσε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 20 ξενοδοχεία, αλλά διαρκώς υποβάλλουν αιτήσεις και άλλα ξενοδοχεία τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. Η επιλογή των ξενοδοχείων, όπως διευκρίνισε η ίδια, γίνεται με κριτήριο την απόσταση από την οποία απέχουν τα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται οι γιατροί.

Τα ξενοδοχεία από την πλευρά τους κάνουν έκπτωση 60% στις τιμές που αφορούν την διαμονή γιατρών που δίνουν την μάχη κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η Προνίτσεβα, υπάρχουν ξενοδοχεία που συμμετέχουν δωρεάν στο πρόγραμμα αυτό του δήμου.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει υπογράψει σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία παρέχεται σε γιατρούς που δίνουν την μάχη κατά του κορονοϊού δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία και δωρεάν μετακίνηση με ταξί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις