Κόσμος

100.000 “όχι” στα πυρηνικά

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους του Τόκιο για να διαδηλώσουν για την επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία παρά την περυσινή πυρηνική καταστροφή που γνώρισε η χώρα, εκτιμούν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.000 εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναλειτουργήσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, είπε ο Σατόσι Καμάτα, επικεφαλής της οργάνωσης πολιτών Sayonara Nukes, η οποία διοργάνωσε την πορεία διαμαρτυρίας.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά την πλήρη επαναλειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στην κεντρική Ιαπωνία την 1η Ιουλίου, γεγονός που τον καθιστά τον μοναδικό από τους 50 αντιδραστήρες που λειτουργούν στην Ιαπωνία.

Και οι 50 τέθηκαν εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης και επισκευών και οι εταιρίες διαχείρισής τους δεν κατάφεραν να τους θέσουν εκ νέου σε λειτουργία εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών σχετικά με την πυρηνική ενέργεια ύστερα από το ατύχημα στη Φουκουσίμα που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου 2011.

Ο αντιδραστήρας 3 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Όϊ στην περιφέρεια Φουκούι τέθηκε έκτοτε σε επαναλειτουργία μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα στα μέσα Ιουνίου να ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία του, καθώς και εκείνη του αντιδραστήρα 4, παρότι οι σεισμολόγοι προειδοποίησαν για την ύπαρξη ρηγμάτων κοντά στο εργοστάσιο.

Η διαχειρίστρια εταιρία του εργοστασίου Kansai Electric Power Co ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία τον αντιδραστήρα 4 την Τετάρτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
12
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52