11 ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα το αεροδρόμιο της Ατλάντα – Πάνω από 1.000 ακυρώσεις πτήσεων

Είδαν επιτέλους το φως το αληθινό στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί περισσότερους από 275.000 επιβάτες ημερησίως, είχε βυθιστεί στο σκοτάδι επι 11 ώρες!

Μόνο την Κυριακή ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, πάνω από 1.000 πτήσεις εξαιτίας μιας διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις», ανακοίνωσαν στις 23:45 (της Κυριακής τοπική ώρα, 06:45 σήμερα ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Χάρτσφιλντ- Τζάκσον της Ατλάντα στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter.

Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε «5.000 γεύματα» εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, τόνισαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο». «Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου και κυρίως για τις πτήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρείας, μια πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε καλώδια και ευθύνεται για τη βλάβη.«Κανείς, ούτε το προσωπικό ούτε οι επιβάτες, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο», υπογράμμισε η Georgia Power.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Βουλγαρία: Εκατοντάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση βγήκαν στους δρόμους

Βουλγαρία: Εκατοντάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση βγήκαν στους δρόμους

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες εστιατορίων και κλαμπ, σερβιτόροι και μπάρμαν κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Σόφιας στη Βουλγαρία. Στόχος της διαδήλωσης ήταν για να να διαμαρτυρηθούν για ... Διαβάστε περισσότερα
Βρετανία: Καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όσους πολίτες έρχονται από «κόκκινες περιοχές»

Βρετανία: Καραντίνα σε ξενοδοχείο σε όσους πολίτες έρχονται από «κόκκινες περιοχές»

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιβάλει καραντίνα σε ξενοδοχείο στους κατοίκους που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για κορονοϊό. ... Διαβάστε περισσότερα
Οι σημερινές θερμοκρασίες είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 12.000 ετών

Οι σημερινές θερμοκρασίες είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 12.000 ετών

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των θαλασσών και γενικότερα του πλανήτη αυξάνεται κατά τα τελευταία 12.000 χρόνια συνεχώς, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού, ... Διαβάστε περισσότερα
Και η Τσεχία αναστέλλει τους εμβολιασμούς για δυο εβδομάδες

Και η Τσεχία αναστέλλει τους εμβολιασμούς για δυο εβδομάδες

Το υπουργείο Υγείας στην Τσεχία συνέστησε σε υγειονομικούς αξιωματούχους να αναστείλουν τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. Η αναβολή των εμβολιασμών αφορά την πρώτη δόση του ... Διαβάστε περισσότερα