Κόσμος

12 χρόνια φυλακή για τον Ιταλό “εκδικητή” που πυροβόλησε 6 μετανάστες

Ποινή 12 χρόνων φυλάκισης επιβλήθηκε στον Ιταλό Λούκα Τραΐνι, ο οποίος είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έξι μετανάστες τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη Ματσεράτα.

Ο Τραΐνι καταδικάσθηκε για σφαγή, παράνομη οπλοφορία και πρόκληση σωματικής βλάβης στους μετανάστες με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους. Λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής ο δράστης δήλωσε πως “ στη φυλακή κατάλαβα ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να μετρά. Έψαχνα εκδίκηση για τον θάνατο της Παμέλα. Δεν νιώθω φυλετικό μίσος, ζητώ συγγνώμη από όσους τραυμάτισα».

[read4more]

Η Παμέλα Μαστροπιέτρο είχε δολοφονηθεί στις 30 Ιανουαρίου από τρεις νιγηριανούς και ο Λούκα Τραΐνι είχε ισχυριστεί ότι τον ρατσιστικό του αμόκ, προήλθε από τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, το το πτώμα της οποίας κατατεμαχίστηκε.

Το δικαστήριο της Ματσεράτα, με την σημερινή του απόφαση έκανε δεκτές όλες τις θέσεις του κατήγορου εισαγγελέα, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «υποδειγματική τιμωρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έπαυλη κολαστήριο του Τζέφρι Επστάιν στο ιδιόκτητο νησί της Καραϊβικής
Η δημοσίευση αυτών των νέων εικόνων έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της για τον Τζέφρι Επστάιν
Έπαυλη Τζέφρι Επστάιν 5
Μήνυση κατά των ΗΠΑ κατέθεσε οικογένεια ψαρά που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερα από 20 πλοία στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 άτομα
Η στιγμή που σκάφος στην Καραϊβική Θάλασσα δέχεται αμερικανικό πλήγμα