Κόσμος

14 άνθρωποι πνίγηκαν σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, στο ναυάγιο ενός πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές.

Η τραγωδία συνέβη τη νύχτα και τα 14 πτώματα ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στην επαρχία Καφρ αλ-Σέιχ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, διευκρινίζοντας πως στο πορθμείο φέρεται να επέβαιναν 17 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Αλ-Σάγεντ Νασρ, το σκάφος λειτουργούσε χωρίς αδεια και δεν ήταν κατάλληλο για να μεταφέρει επιβάτες.

Πριν από πέντε μήνες, 36 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου και ενός σκάφους αναψυχής στον Νείλο, ένα δυστύχημα μετά το οποίο η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει “την πειθαρχία” στις ποτάμιες οδούς.

Οι αρχές απαγόρευσαν τα μεγάφωνα στα σκάφη που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές γιορτές και στα πορθμεία που μεταφέρουν επιβάτες. Αποφάσισε επίσης να μην κατασκευάσει νέα αγκυροβόλια κατά μήκος του ποταμού.

Τα συγκοινωνιακά ατυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο και αποδίδονται κυρίως σε προβλήματα συντήρησης και σε αμέλεια.

Ο Νείλος, που διασχίζει την Αίγυπτο από τον βορρά στον νότο, δέχεται φορτηγά πλοία, αλιευτικά και σκάφη αναψυχής.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ