Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

15χρονη καρκινοπαθής έκανε τον Πάπα να δακρύσει (VIDEO)

Φωτογραφία Daily Mail / CNN
Φωτογραφία Daily Mail / CNN

Ένα 15χρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο έκανε τον Πάπα Φραγκίσκο να δακρύσει. Όχι γιατί τη λυπάται. Το κορίτσι με την αγγελική φωνή του έψαλε το Ave Maria και έκανε τα μάτια του να τρέχουν δάκρυα.

Η συγκλονιστική στιγμή κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Η 15χρονη ήταν ένα από τα παιδιά που συνάντησε ο Ποντίφηκας κατά την επίσκεψή του στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου Φεντερίκο Γκόμεζ στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του ταξιδιού του στο Μεξικό.

Το όνομά της είναι, σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αλέξια Γκαρντούνιο και πάσχει από οστεοσάρκωμα, από καρκίνο των οστών που συνήθως επηρεάζει τα μακρά οστά γύρω από το γόνατο και εμφανίζεται πιο συχνά σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Μόλις το 15χρονο κορίτσι σταμάτησε, ο Πάπας έσκυψε και τη φίλησε, ενώ όσοι ήταν μπροστά στη συγκινητική στιγμή δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Αυτή δεν ήταν η μοναδική έκπληξη για τον Πάπα Φραγκίσκο. Ένα άλλο παιδί με καρκίνο, θαυμαστής του Ποντίφηκα, του έδωσε μια κάρτα με μια ζωγραφισμένη καρδιά. Ήταν άλλωστε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. “Εσύ την έφτιαξες; Ευχαριστώ” απάντησε ο Πάπας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφίες με τα παιδιά, να τους μιλήσει, ενώ σε κάποια έδωσε ο ίδιος και τα φάρμακά τους!

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: ANSA – ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε