Κόσμος

2.300 μετανάστες διασώθηκαν σε 18 επιχειρήσεις στη Μεσόγειο

Συνολικά 2.300 μετανάστες διασώθηκαν χθες σε 18 επιχειρήσεις στη Μεσόγειο τις οποίες συντόνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας που συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση Σοφία της ΕΕ, ένα πλοίο του ΠΝ της Ιρλανδίας και τέσσερα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του.
Οι μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, επέβαιναν σε 17 φουσκωτές λέμβους και μια ψαρόβαρκα.
Τα κύματα μεταναστών από τη Λιβύη συνεχίζουν να φθάνουν, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και της ήρεμης θάλασσας, από τα τέλη Αυγούστου, όταν η Ιταλία βρέθηκε αντιμέτωπη με την έλευση 14.000 και πλέον ανθρώπων μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, στις ακτές της χώρας έχουν φθάσει από την αρχή της χρονιάς 124.500 άνθρωποι, αριθμός ελαφρώς υψηλότερος από αυτόν που καταγράφηκε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (122.000).
Η Ιταλία ωστόσο φιλοξενεί όλο και περισσότερους από τους μετανάστες αυτούς στο έδαφός της, κάτι στο οποίο συντείνουν οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους και το ντε φάκτο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της: στα κέντρα υποδοχής οι μετανάστες έχουν αυξηθεί από 66.000 στα τέλη του 2014 και περίπου 103.000 στα τέλη του 2015 σε 155.000 σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» πιθανή συμφωνία με το Ιράν μέχρι τη Δευτέρα – «Πλήξαμε εγκαταστάσεις πετροχημικών στο Ισραήλ» λέει η Τεχεράνη – Συνεχίζονται οι επιθέσεις στον Λίβανο
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι έπειτα από τη βύθιση εμπορικού πλοίου στην Αζοφική Θάλασσα
Ο Βλαντιμίρ Σάλντο, ο διορισμένος από τη Μόσχα ηγέτης των ελεγχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της περιφέρειας Χερσόν της Ουκρανίας, δήλωσε ότι εννέα μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά στην ακτή
Τα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που ναυάγησε στην Αζοφική Θάλασσα, σώθηκαν και τους παρέχεται βοήθεια στις ακτές του τμήματος της περιφέρειας Χερσόν που ελέγχεται από τη Ρωσία
Ο Αμερικανός πιλότος κρύφτηκε τραυματισμένος σε βουνό 2.200 μέτρων στο Ιράν πριν διασωθεί – Ο κομβικός ρόλος της CIA
Η CIA φέρεται να κατέφυγε σε στρατηγική παραπλάνησης προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση του Αμερικανού πιλότου - Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν αεροσκάφη τους όταν αυτά κόλλησαν στην άμμο
Συντρίμμια αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφος στο Ιράν 27
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 34