Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

50 κεράκια σβήνει σήμερα ο ….Αστερίξ.

Ο ένας από τους
Ο γνωστός ήρωας των Ρενέ Γκοσίνι και Αλμπέρτ Ουντερζό έφτασε τον μισό αιώνα “ζωής”.
Παρέα με τον Οβολίξ, τον Ιντεφίξ και τον Κακοφωνίξ που θα τραγουδήσει το “χρόνια πολλά”, χιλιάδες γάλλοι θα γιορτάσουν σήμερα τα γενέθλια του γάλλου ήρωα.
Χιλιάδες κόσμου περιμένουν και την χρυσή έκδοση από ανέκδοτες και σπάνιες ιστορίες του έξυπνου Αστερίξ και του μεγαλόσωμου Οβελίξ.
Αρκετά δημοφιλής και στη χώρας και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως βάσει πληθυσμού, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις των άλμπουμ του Γαλάτη.
Ο Αστερίξ “γεννήθηκε” στις 29 Οκτωβρίου 1959 με τη δημοσίευση της πρώτης μικρής ιστορίας στο γαλλικό περιοδικό “Pilote”.

Το πρώτο άλμπουμ με τίτλο “Αστερίξ ο Γαλάτης” κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, το 1961. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει άλλα 34 άλμπουμ, ενώ ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, οι συγχωριανοί τους και οι…δυστυχείς Ρωμαίοι έκαναν συνολικά 11 εμφανίσεις στη μεγαλή οθόνη με ισάριθμες ταινίες.
Το κόμιξ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους. Μεταξύ αυτών στην Κρητική, Κυπριακή και την Ποντιακή, ακόμα και στα Αρχαία Ελληνικά και Λατίνα, γλώσσα που είναι “καλτ” της σειράς…
280 εκταμμυρία πωλήσεις έχει κάνει σε όλο των κόσμο. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμιξ στον πλανήτη. Στη Γαλλία υπάρχει και το θεματικό πάρκο με το όνομα “Χωριό του Αστερίξ” που έχει τεράστια επισκεψιμότητα κάθε χρόνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε