Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

500.000 παπούτσια Converse και VANS “μαϊμού” κατέστρεψαν στην Κίνα

500.000 παπούτσια Converse  και VANS “μαϊμού” κατέστρεψαν στην Κίνα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Ποσότητα αθλητικών παπουτσιών “μαϊμού” κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν στην ανατολική επαρχία Ανχούι της Κίνας. Πρόκειται για 500.000 ζευγάρια από αθλητικά παπούτσια, με τιμή αγοράς 600 εκατ. γιουάν (87,5 εκατ. δολάρια).

Τον Δεκέμβριο του 2015, η αστυνομία στην πόλη Μπενγκμπού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία ότι οι απομιμήσεις από παπούτσια Converse που πωλούνται σε κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής κατασκευάζονται στην πόλη. Η τοπική αστυνομία δημιούργησε μια ειδική ομάδα προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. Ύστερα από έναν μήνα ερευνών, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρισκόταν στα προάστια της πόλης και ότι αρκετές εκατοντάδες εργάτες δούλευαν καθημερινά στις εννέα γραμμές παραγωγής που διέθεταν οι τεράστιες εγκαταστάσεις του.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2016, πάνω από 200 αστυνομικοί ξεκίνησαν μια επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, κατέστρεψαν τις γραμμές παραγωγής και κατάσχεσαν 500.000 ζευγάρια απομιμήσεων παπουτσιών Converse και Vans καθώς και πάνω από 60 εκατ. ψεύτικες ετικέτες και κουτιά συσκευασίας.

Άλλοι επτά ύποπτοι συνελήφθησαν και πέντε εργοστάσια καταστράφηκαν στις εφόδους που ακολούθησαν στις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ, Φουτζιάν και Τζετζιάνγκ. Οι τελωνειακές υπηρεσίες της Γκουανγκντόνγκ κατέσχεσαν πάνω από 40.000 ζευγάρια σνίκερς που επρόκειτο να σταλούν στη Μέση Ανατολή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν όλες οι απομιμήσεις παπουτσιών που είχαν κατασχεθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις