Κόσμος

54χρονος κοινωνικός λειτουργός κακοποίησε σεξουαλικά 114 παιδιά και ενήλικες

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύφθηκε στην Βέρνη της Ελβετίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ένας 54χρονος κοινωνικός λειτουργός συνελήφθη και ομολόγησε ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κακοποίησε 114 παιδιά και ενήλικες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και νοσηλεύονταν σε κέντρα φροντίδας.
 
Ο 54χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί, συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι γονείς δύο νεαρών αγοριών.
 
Ο άνδρας, τον οποίο οι αρχές χαρακτηρίζουν συνεργάσιμο, ομολόγησε ότι κακοποιούσε συστηματικά επί 30 χρόνια παιδιά και ενήλικες που έπασχαν από κινητικά ή νοητικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στα κέντρα φροντίδας που εργαζόταν.
 
Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για επτά κέντρα φροντίδας στη Βέρνη, ένα σε άλλη περιοχή της Ελβετίας και ένα στη Γερμανία, ενώ τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους αγόρια.
 
Όπως δήλωσε η Γκάμπριελ Μπέργκερ, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση, οι αρχές έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.
 
Η Μπέργκερ είπε, επίσης, ότι ο 54χρονος είχε συλληφθεί το 2003 με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 13χρονου κοριτσιού, αλλά η υπόθεση έκλεισε ελλείψει στοιχείων.
 
Ο 54χρονος φέρεται επίσης να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και παιδιά συναδέλφων του στα κέντρα φροντίδας.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Air Force One που παρέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ ως δώρο από το Κατάρ – Προανήγγειλε ταξίδια στην Τουρκία και την Κίνα
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήγειρε σημαντικά ηθικά και συνταγματικά ερωτήματα, για τα όρια που διέπουν τα δώρα που μπορεί να δεχτεί ένας πρόεδρος
AP Photo