Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

71χρονος θα διαπλεύσει τον Ατλαντικό μέσα σε κάψουλα! video, pics

κάψουλα
Φωτογραφία από: Youtube

Ξεκίνησε για να διαπλεύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσα σε μια πορτοκαλί κάψουλα στο σχήμα βαρελιού! Ο 71χρονος Γάλλος θα εκμεταλλευτεί μόνο τα θαλάσσια ρεύματα για να φθάσει στον προορισμό του.

Τις πληροφορίες για τον… τολμηρό Γάλλο μεταδίδει η ιστοσελίδα του BBC. O Zαν-Ζακ Σαβέν ξεκίνησε από το Ελ Χιέρο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και στοχεύει να φθάσει στην Καραϊβική μέσα σε τρεις μήνες. Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν θα αφήνει αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού.

“Ο καιρός είναι υπέροχος. Έχει κύμα ένα μέτρο και κινούμαι με 2-3 χλμ/ώρα”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP.

“Για την ώρα η κάψουλα μου αντιδρά πολύ καλά, πάρα πολύ καλά και μέχρι την Κυριακή η πρόγνωση αναφέρει ευνοϊκούς ανέμους”.

Το βαρέλι είναι σχεδιασμένο για να αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων.

Δείτε την κάψουλα

Ο Σαβέν είναι πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού και έχει επίσης εργαστεί ως πιλότος και φύλακας σε εθνικό πάρκο.

Θεωρεί ότι τα ρεύματα του ωκεανού από μόνα τους θα βοηθήσουν την κάψουλα — από κόντρα πλακέ με επικάλυψη ρητίνης– να καλύψει μια απόσταση 4.500 χλμ και να φθάσει στην Καραϊβική.

“Ίσως στα Μπαρμπέιντος, παρότι θα ήθελα πολύ να είναι ένα γαλλικό νησί όπως η Μαρτινίκα ή η Γουαδελούπη. Αυτό θα ήταν ευκολότερο για την γραφειοκρατική διεκπεραίωση και για την μεταφορά πίσω στην πατρίδα μου του βαρελιού”, αστειεύτηκε.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις