Κόσμος

74 μαστιγώσεις σε τέρας που βασάνισε φριχτά και σκότωσε σκύλο

Ένας Ιρανός καταδικάστηκε να υποστεί 74 μαστιγώσεις και να παρακολουθεί επί «έναν χρόνο εβδομαδιαία μαθήματα για να διδαχθεί να συμπεριφέρεται καλά στα ζώα» διότι σκότωσε ένα σκυλί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Μιζάν, που ανήκει στις ιρανικές δικαστικές αρχές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η πράξη του άνδρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο εικονίζεται να πετάει το σκυλί πάνω στο όχημά του επανειλημμένα, πριν το αποτελειώσει σφυροκοπώντας το με ένα φτυάρι.

Πολλαπλά περιστατικά

Ο άνδρας συνελήφθη πριν από έναν μήνα στην επαρχία Αρντεμπίλ του βορειοδυτικού Ιράν, μετά την υποβολή μήνυσης από τον διευθυντή του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος στην επαρχία.

Πολλά κρούσματα κακομεταχείρισης ζώων, κυρίως σκυλιών, αλλά και κυνηγιού άγριων ζώων, έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες προκαλώντας αγανακτισμένες αντιδράσεις Ιρανών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτώνται συχνά βίντεο που καταγράφουν τέτοιες πρακτικές.

Ο διευθυντής του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος της επαρχίας Χαμεντάν του ανατολικού Ιράν ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος ενός εκπαιδευτικού επειδή ανέτμησε ένα ζωντανό κουνέλι μπροστά στους μαθητές του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Μασουμέ Εμπντεκάρ, αντιπρόεδρος του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος του Ιράν, έχει καταδικάσει με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις της την κακομεταχείριση ζώων στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέδρο Σάντσεθ: Δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο ότι το Μαρόκο σχεδίασε τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα
«Ωστόσο, η μαροκινή χωροφυλακή επέτρεψε τις διελεύσεις για ένα διάστημα 10 ωρών στις 30 Ιουλίου. Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν αν αυτό οφειλόταν σε αδράνεια ή ανικανότητα ανάσχεσης της ροής», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Πέδρο Σάντσεθ
Η τραγική ιστορία της 32χρονης που μαχαιρώθηκε στην Times Square - Μόλις είχε επιστρέψει στη δουλειά από άδεια μητρότητας
Πρόσφατα είχε βαφτίσει την 5 μηνών κόρη της - Η Έριν Πιατσέντι, αντιπρόεδρος της Bank of America, μαχαιρώθηκε τυχαία από την 49χρονη Πάμελα Σισνέρος, μητέρα τριών παιδιών από το Κουίνς
Η Πιατσέντι με τον σύζυγο και την κόρη τους
Ολόκληρα χωριά στο Νεπάλ πρέπει να χτιστούν από την αρχή, τουλάχιστον 20.000 σπίτια καταστράφηκαν - Στους 1.204 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο μέσα σε συνθήκες απόλυτης καταστροφής ψάχνοντας κάθε ίχνος ζωής που μπορεί να έχει απομείνει κάτω από τις λάσπες
νεπαλ