Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

92χρονος τραγουδιστής γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον πρόεδρο του Μαλάουι

92χρονος τραγουδιστής γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον πρόεδρο του Μαλάουι
Φωτογραφία Reuters

Ο 92χρονος Γκίντες Τσαλαμάντα, μουσικός από το Μαλάουι, δεν είχε φανταστεί ποτέ στη ζωή του ότι μία μέρα θα μπορούσε να είναι τόσο διάσημος που να δειπνήσει με τον πρόεδρο της χώρας του και μετά να κοιμηθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Τον περασμένο μήνα, τα έκανε και τα δύο, καθώς έγινε ακόμα πιο γνωστός χάρη στο TikTok, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία αγαπούν οι νέοι -αλλά στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση καθώς δεν έχει smartphone ούτε καν ρεύμα για να φορτίσει ένα τηλέφωνο.

Το τραγούδι του Τσαλαμάντα για την κόρη του, το “Linny Hoo”, είχε πάνω από 80 εκατ. θεάσεις στο ιστότοπο διαμοιρασμού βίντεο, που ανήκει στην κινεζική τεχνολογική εταιρία ByteDance. Η φήμη του εκτόξευσε την φήμη του στη χώρα και πολλοί ήταν αυτοί που του ζητούσαν να τραγουδήσει ζωντανά επί πληρωμή.

Το γεγονός ότι έβαλε τη μικρή αφρικανική του χώρα στον ψηφιακό χάρτη τον περασμένο μήνα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του προέδρου Λαζάρους Τσακουέρα, που διοργάνωσε πάρτι για τα 92α γενέθνια του Τσαλαμάντα στο Κρατικό Μέγαρο στο Λίλονγκουε.

«Δεν περίμενα να με προσκαλέσουν στο Κρατικό Μέγαρο. Ήταν μεγάλη τιμή», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. «Ο πρόεδρος ρώτησε τη γνώμη μου για τη μουσική βιομηχανία του Μαλάουι και τις τέχνες», πρόσθεσε ο τραγουδιστής. Του προσφέρθηκαν μια κουβέρτα και ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν μαζί με τον πρόεδρο.

Γεννημένος το 1930, ο Τσαλαμάντα άρχιζε να παίζει μουσική σε ηλικία 12 ετών. Έκανε διάφορες δουλειές στη βιομηχανία καπνού, παίζοντας κιθάρα τα σαββατοκύριακα σε μπαρ. Την περασμένη δεκαετία, κατάφερε να τραγουδήσει στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από το πόσο δημοφιλές έγινε το κομμάτι ‘Linny Hoo’. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τραγούδι αυτό «αποτελεί ένα μήνυμα προς τους νεότερους να έχουν καλούς τρόπους, βοηθώντας τους γηραιούς γονείς τους με οικιακές εργασίες, όπως το σκούπισμα της αυλής και η άντληση του νερού». Μένει να φανεί πόσα από τα εκατομμύρια νεαρών θεατών του θα λάβουν το μήνυμα αυτό σοβαρά υπόψιν τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις