Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Abercrombie & Fitch: Ο πρώην CEO και ο σύντροφός του κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών

Abercrombie & Fitch: Ο πρώην CEO και ο σύντροφός του κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών

Σκάνδαλο ξέσπασε στην αμερικανική εταιρεία ρούχων Abercrombie & Fitch. Ο πρώην CEO και ο σύντροφός του αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του BBC, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο σύντροφός του εμπλέκονται σε ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο που χρησιμοποίησε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για τις εκδηλώσεις των Μάικ Τζέφρις και Μάθιου Σμιθ.

Ειδικότερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας ρούχων Abercrombie & Fitch και ο Βρετανός σύντροφός του βρίσκονται υπό έρευνα για κατηγορίες περί εκμετάλλευσης ανδρών που στρατολογήθηκαν για σεξουαλικές εκδηλώσεις που φιλοξενούσαν σε όλο τον κόσμο.

Ο Τζέφρις και ο Σμιθ αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο BBC τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ που εξέτασαν ανεξάρτητα έγγραφα και μαρτυρίες που αποκάλυψε το BBC ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, στη σεξουαλική εμπορία συμπεριλαμβάνεται το να βάζεις έναν ενήλικα να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία ή χώρα για να κάνει σεξ για χρήματα με χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού.

Παρακολουθήστε βίντεο για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην Abercrombie & Fitch:

Ο αμφιλεγόμενος Μάικ Τζέφρις

Κάποτε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO της Αμερικής, ο Τζέφρις, αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Εναντίον του έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί για διακρίσεις σε βάρος του προσωπικού, ανησυχίες για τα πολυτελή έξοδά του και παράπονα για την ανεπίσημη επιρροή του συντρόφου της ζωής του, Μάθιου Σμιθ, μέσα στην αμερικανική εταιρεία ρούχων A&F.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του BBC, ο μεγιστάνας της μόδας εκμεταλλευόταν νεαρούς ενήλικες άνδρες για σεξ σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσε στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον πλανήτη, όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βενετία και το Μαρακές.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας του κορυφαίου βρετανικού δικτύου ΜΜΕ, 12 άνδρες είπαν ότι παραβρέθηκαν ή διοργάνωσαν εκδηλώσεις που περιλάμβαναν σεξουαλικές πράξεις για λογαριασμό του 79χρονου Τζέφρις και του Βρετανού συντρόφου του, Σμιθ, 60 ετών, ανάμεσα στα έτη 2009 και 2015.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις