Δευτέρα, 27 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αλβανία: Σκάνδαλο με το αποτυχημένο σχέδιο 3,4 εκατ. ευρώ για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές

Αλβανία: Σκάνδαλο με το αποτυχημένο σχέδιο 3,4 εκατ. ευρώ για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές

Για “ένα ακόμα σκάνδαλο” της κυβέρνησης Μπερίσα κάνει λόγο η αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ στην Αλβανία με αφορμή την αποτυχία σχεδίου σχετικά με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές της 23ης Ιούνιου, υπό την εποπτεία της Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπής.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα, εναντίον του αρμόδιου αυτού φορέα, για τη “σπατάλη περίπου 3.4 εκατ. ευρώ του αποτυχημένου αυτού σχεδίου”. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα χαρακτήρισε την αποτυχία του σχεδίου ως μέρος των προσπαθειών για χειραγώγηση τον εκλογών εκ μέρους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Ο Κόλι Μπέλε, αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αρμόδιος για εκλογικές υποθέσεις, δήλωσε ότι “η αποτυχία του σχεδίου αυτού της ηλεκτρονικής αναγνώρισης και καταγραφής των ψηφοφόρων στα Τίρανα, ήταν εσκεμμένη”.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπέγραψε πριν από έναν χρόνο συμβόλαιο με την ισπανική εταιρεία “Indra” για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ισπανική εταιρεία έπρεπε να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές για την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στην περιφέρεια του Φίερι στη νότια Αλβανία.

Ενώ στην περιφέρεια των Τιράνων έπρεπε να εγκαταστήσει ειδικευμένο εξοπλισμό για την ηλεκτρονική αναγνώριση των δελτίων ταυτότητας των ψηφοφόρων. Όμως και τα δύο αυτά σχέδια στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας απέτυχαν, προκαλώντας σοβαρό οικονομικό πλήγμα για το κρατικό προϋπολογισμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Κρίσιμες εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή

Άφαντη η 13χρονη που την άρπαξε ο Αλβανός dj – Φόβοι μην περάσουν στην Αλβανία – ΦΩΤΟ

Έφερνε 79 κιλά χασίς στην Αθήνα αλλά… τον έπιασαν κοντά στα σύνορα

169 εκατ. δολάρια χρωστά Ιράκ και Αλβανία στην Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε