Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

“Αντεπίθεση” Γιούνκερ: Ο Κάμερον έπρεπε να κερδίσει το δημοψήφισμα, όχι εγώ!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως υπεύθυνο για το… Brexit. Και δεν ήταν δυνατόν ο πρόεδρος της Κομισιόν να μην περάσει στην αντεπίθεση για να υπερασπιστεί τα έργα και τις ημέρες του όσον αφορά στο Brexit.

Και αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα έβαλε με τον Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο άλλωστε είχε επιτεθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συνέντευξή του στη Bild. «Όταν καταφέρεσαι από τη Δευτέρα ως το Σάββατο εναντίον της Ευρώπης, είναι δύσκολο να περάσεις για θερμός Ευρωπαίος την Κυριακή», ανέφερε επιτιμητικά ο Γιούνκερ, σημειώνοντας πως για τον ίδιο οι Βρυξέλλες δεν φέρουν «καμία ευθύνη» για το αποτέλεσμα της διαδικασίας που επιθυμούσε ο Κάμερον «και όχι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κομισιόν ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

«Η Κομισιόν έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει συνθήκες για μια θετική εκστρατεία. Ήταν αποστολή του Κάμερον να κερδίσει το δημοψήφισμα, όχι δική μας» είπε η Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπος του Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε σχετικά τη Δευτέρα (27.06.2016).

Η τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν, μέσω της Αντρέεβα, ήρθε λίγες ώρες μετά την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γιούνκερ ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας. Ο Λούμπομιρ Ζάοραλεκ τον κατηγόρησε πως είναι το “αρνητικό σύμβολο” του συστήματος που απέρριψαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης (23.06.2016).

Και όχι μόνο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως με την πολιτική του εκείνος οδήγησε τους Βρετανούς στην απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ζήτησε και την παραίτησή του. «Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση. Πρέπει να διερωτηθούμε ποιος είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος» είπε ο Ζάοραλεκ μιλώντας στην τσέχικη τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε