Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτή είναι η κοπέλα που βίασαν ομαδικά στην Ινδία γιατί ερωτεύτηκε!

Αυτή είναι η κοπέλα που βίασαν ομαδικά στην Ινδία γιατί ερωτεύτηκε!

Ανατριχίλα και κόμπο στο στομάχι προκαλεί η είδηση από την Ινδία: οι «γηραιοί» ενός χωριού διέταξαν τον ομαδικό βιασμό 20χρονης γιατί ήταν ερωτευμένη με άνδρα άλλης φυλής.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους την «αρρώστια» που κουβαλούν ακόμη ορισμένοι. Γιατί «αρρώστια» είναι, αν όχι κάτι χειρότερο, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να δώσει εντολή να βιαστεί ομαδικά μια γυναίκα.

Η ΚΟΠΕΛΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Συνέβη στην Ινδία, όπου οι ομαδικοί βιασμοί έχουν γίνει μάστιγα. Αυτή τη φορά, όμως, έγινε κατ’ εντολή ενός «αυτοσχέδιου» δικαστηρίου, που έφτιαξαν οι πρεσβύτεροι ενός χωριού. Ήταν η απόφασή τους για να τιμωρήσουν 20χρονη κοπέλα γιατί ήταν αντίθετοι με τη σχέση της με έναν άνδρα, σύμφωνα με το BBC.
Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας και των ακτιβιστών μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.
Τα κτήνη που βίασαν το κορίτσι ΦΩΤΟ REUTERS
Η αστυνομία στη δυτική Βεγγάλη συνέλαβε 13 ύποπτους σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό της γυναίκας. Η 20χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση αλλά κατάφερε να καταγγείλει τις συνθήκες που οδήγησαν στο βιασμό της.

Η απόφαση ελήφθη από ένα “αυτοσχέδιο δικαστήριο”, όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα “δικαστήρια” αυτά συχνά “καταδικάζουν” εις θάνατον ζευγάρια που έκριναν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής.
Ο τόπος του εγκλήματος ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.

«Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα “πρόχειρο δικαστήριο”. Στη διάρκεια της “δίκης” το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ. Σουντακάρ.

Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί “διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί”. Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα.

Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της!
Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης

Ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους του, “η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι”, αναφέρει σε γραπτή της καταγγελία η οικογένεια της 20χρονης.
Η αστυνομία συνέλαβε 13 άνδρες, ανάμεσά τους και τον προεστό του χωριού.
Παρότι ο βιασμός διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε τους νόμους για τα σεξουαλικά εγκλήματα από τον περασμένο χρόνο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση.

Ωστόσο, η βία και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συντηρητική, πατριαρχική ινδική οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοκίνητο πέρασε 2 φορές από πάνω του και δεν έπαθε το παραμικρό – ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε ιερό ούτε όσιο! Διέταξαν τον ομαδικό βιασμό της γιατί… ερωτεύτηκε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε