Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Banksy: Ο «αόρατος» καλλιτέχνης επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δημιουργικών Τεχνών της Αγγλίας

Banksy: Ο «αόρατος» καλλιτέχνης  επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δημιουργικών Τεχνών της Αγγλίας

Απρόβλεπτος, εκκεντρικός, φαινομενικά «άγνωστος» αλλά στην πραγματικότητα πολύ γνωστός, ο Banksy έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική του ταυτότητα μέσα από την τέχνη του. Ο «ποιοτικός βάνδαλος», όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του, θα γίνει αποδέκτης ενός πολύ τιμητικού τίτλου, αφού ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δημιουργικών Τεχνών της Αγγλίας.

Το University for the Creative Arts (Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών) στην Αγγλία ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ανακηρύξει τον εμβληματικό Banksy, επίτιμο καθηγητή, σε αναγνώριση των ανθρωπιστικών του προσπαθειών και του αντίκτυπου που έχει στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως ο καλλιτέχνης δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, άρα ο τίτλος θα είναι συμβολικός.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

 

Η ταυτότητα του Banksy παραμένει μυστήριο. Ως εκ τούτου, δεν θα παραστεί στην απονομή του τίτλου του επίτιμου καθηγητή, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών του Πανεπιστημίου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου διευκρίνισε ότι ο Banksy δεν έχει μοιραστεί ευθέως τις σκέψεις του σχετικά με την τιμητική διάκριση, αλλά την αποδέχτηκε.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Το UCA θέλησε να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές του μέσω μιας δημιουργικής μορφής που «χρησιμοποιεί τα ταλέντα του για να διαταράξει το status quo, ενώ μας προκαλεί όλους να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα της εποχής μας: πόλεμος και ειρήνη, ανισότητα και ρόλος της τέχνης ως όχημα κοινωνικής έκφρασης» δήλωσε ο πρόεδρος και αντιπρύτανης του UCA Μπασίρ Μαχούλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις