Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Beyonce: Νέο single έκπληξη με “καρφιά” για το ρατσισμό (video)

Beyonce: Νέο single έκπληξη με “καρφιά” για το ρατσισμό (video)
Reuters Αρχείο

Η Beyonce παρεμβαίνει, καλλιτεχνικά, στις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Η βασίλισσα της ποπ και R&B επέλεξε τη 19η Ιουνίου, ή Juneteenth, ημέρα που τιμάται η κατάργηση της δουλείας το 1856 στις ΗΠΑ, για να κυκλοφορήσει το νέο της τραγούδι.

Η γεννημένη στο Τέξας, Beyonce, ανοίγοντας το κομμάτι αναφέρει: “Επιστρέφω στο Νότο, επιστρέφω εκεί όπου οι ρίζες μου δεν εξασθένησαν”.

Oι στίχοι έχουν αναφορές στην πανδημία Covid – 19, την αστυνομική βαρβαρότητα και την Ταμίκα Μάλορι που πρωτοστάτησε στο γυναικείο κίνημα Women’s March και τώρα συμμετέχει ενεργά στο “Black Lives Matter”:

Beyonce: “Το να είσαι Μαύρος είναι ο ακτιβισμός σου”

Τα έσοδα από το τραγούδι θα διατεθούν για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων ιδιοκτησίας μαύρων ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα “Black Parade Route” της τραγουδίστριας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα θα διατεθούν στο “Black Business Impact Fund” της πρωτοβουλίας BeyGOOD, το οποίο διαχειρίζεται η “National Urban League”, ιστορική μη κερδοσκοπική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων για την οικονομική ενδυνάμωση, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

“Το να είσαι Μαύρος είναι ο ακτιβισμός σου”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα. “Η μαύρη αριστεία είναι μια μορφή διαμαρτυρίας. Η μαύρη χαρά είναι το δικαίωμά σας”, τονίζεται.

Η σελίδα “Black Parade Route” χρησιμεύει, επίσης, ως κατάλογος των επιχειρήσεων που ανήκουν σε μαύρους και δημιουργήθηκε από τη Zerina Akers, στυλίστρια της Beyonce, σε συνεργασία με το @black.own.everything.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Tidal, Spotify και YouTube. Η Beyonce κοινοποίησε επίσης το single έκπληξη στο Instagram.

“Ελπίζω να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη χαρά και να υμνούμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και ενώ αγωνιζόμαστε. Συνεχίστε να θυμάστε την ομορφιά, τη δύναμη και την αντοχή μας”, έγραψε.

“Το BLACK PARADE υμνεί εσάς, τη φωνή σας και τη χαρά σας”, συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις