Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

Μια πολύ ανησυχητική είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η Τουρκία έκανε σήμερα δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς. 

Το Bloomberg επικαλείται δυο διαφορετικές πηγές που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένη πληροφόρηση και όπως αναφέρει ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Τοποθετεί το σημείο εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην Ριζούντα. Η εκτόξευση έγινε σήμερα στις 06:50 το πρωί.

Σύμφωνα με ανάρτηση πανεπιστημιακού στο twitter, η Τουρκία πλέον με αυτόν τον βαλλιστικό πύραυλο μπορεί να χτυπήσει στόχους και πέραν της Αθήνας και όπως αναφέρει «επιθυμούν πυραύλους ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές».

Δείτε στον χάρτη με τους ομόκεντρους κύκλους που μπορεί να φτάσει. 

 

https://twitter.com/OsintTv/status/1582318065110634497?s=20&t=HHtPc9IlCm55c5y7UG2jTA

Οι πηγές, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν ότι ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 458 δευτερόλεπτα και κατέπεσε στα ανοικτά της Σινώπης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το απόρρητο σχέδιο με την ονομασία «Tayfun» είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια και είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Τουρκίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις