Κόσμος

Bloomberg: Ο Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία την άνοιξη

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει το Bloomberg αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να αρχίσει τον Φεβρουάριο –Μάρτιο επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Πούτιν θα επιδιώξει να δείξει ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να αναλάβει εκ νέου την πρωτοβουλία μετά τις αποτυχίες που

είχε αρκετούς μήνες και να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο και στους συμμάχους του, να συμφωνήσουν σε κάποια εκεχειρία, η οποία θα επιτρέψει στην Ρωσία να διατηρήσει τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε.

Ακόμη και ο Πούτιν δεν μπορεί να αρνηθεί την αδυναμία των ενόπλων δυνάμεων, για την δημιουργία των οποίων χρειάστηκε δεκαετίες, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεχείς αποτυχίες, ανάγκασαν «πολλούς στο Κρεμλίνο να δουν πιο ρεαλιστικά τις άμεσες φιλοδοξίες τους, παραδεχόμενοι, ότι θα ήταν επίτευγμα να διατηρήσουν την υπάρχουσα γραμμή μετώπου».

Νέο κύμα επιστράτευσης είναι πιθανό να αρχίσει την άνοιξη

Ο Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι πιο μεγάλες δυνάμεις και η ετοιμότητα για σημαντικές ανθρώπινες απώλειες θα του δώσουν την δυνατότητα να νικήσει, λένε οι πηγές του πρακτορείου, προσθέτοντας ότι την άνοιξη μπορεί να αρχίσει νέο κύμα επιστράτευσης.

Οι δηλώσεις των πηγών του Bloomberg επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις της Ουκρανίας και των συμμάχων της για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας, που μπορεί να αρχίσει πριν παραλάβει το Κίεβο τα άρματα μάχης που έχουν υποσχεθεί να παράσχουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Αναμένεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 θα παραδοθούν στην Ουκρανία στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Σα αυτό είχε αναφερθεί και ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους. Ακριβή χρονοδιαγράμματα παράδοσης των αρμάτων Abrams από τις ΗΠΑ δεν έχουν κοινοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η παράδοση τους θα απαιτήσει μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 5
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
23
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν