Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Boeing: Πήρε προκαταβολή για παραγγελία 737 MAX, την ακύρωσε, και… δεν δίνει τα χρήματα πίσω!

Boeing: Πήρε προκαταβολή για παραγγελία 737 MAX, την ακύρωσε, και… δεν δίνει τα χρήματα πίσω!

Η εταιρία leasing αεροσκαφών ALAFCO Aviation Lease and Finance κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου κατά της κατασκευάστριας αεροσκαφών Boeing Co, διεκδικώντας την επιστροφή προκαταβολών ύψους 336 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ALAFCO κατηγορεί την Boeing για την άρνηση της δεύτερης να επιστρέψει τις προκαταβολές για την παραγγελία 40 αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, που τώρα έχει ακυρωθεί.

Στη μήνυσή της, η εταιρία υποστηρίζει επίσης ότι η Boeing αθέτησε τους όρους του συμβολαίου για την αγορά των αεροσκαφών με την ενέργειά της να παρακρατήσει τις πληρωμές, παρά το γεγονός ότι η ίδια δε μπόρεσε να παραδώσει τα αεροσκάφη ούτε να καταρτίσει ένα αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για την παράδοσή τους.

Η ALAFCO δήλωσε ότι ακύρωσε την παραγγελία στις 6 Μαρτίου, μετά την αποτυχία της Boeing να παραδώσει εννέα αεροσκάφη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων. Η εταιρία απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων της από την Boeing, θεωρώντας ως «αδικαιολόγητη» την καθυστέρηση της παράδοσης των αεροσκαφών.

Η Boeing δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις