Κόσμος

CIA για Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει με πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα πετύχει νίκη στο τέλος με έναν πόλεμο φθοράς, αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτίμησε ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξή του στο CBS, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι τώρα αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που έχει ο στρατός του στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Μπερνς, «νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος» αλλά έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία».

Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική».

Όπως είπε ο διευθυντής της CIA είδε «μια μορφή απερισκεψίας, υπέρμετρης υπερηφάνειας» στο αφεντικό του SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
5
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian