Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

CIA για Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει με πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία»

CIA για Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει με πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα πετύχει νίκη στο τέλος με έναν πόλεμο φθοράς, αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτίμησε ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξή του στο CBS, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι τώρα αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που έχει ο στρατός του στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Μπερνς, «νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος» αλλά έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία».

Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική».

Όπως είπε ο διευθυντής της CIA είδε «μια μορφή απερισκεψίας, υπέρμετρης υπερηφάνειας» στο αφεντικό του SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις