Κόσμος

Coca Cola: Διακόπτει τις διαφημίσεις στα social media – “Δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Coca Cola ανακοίνωσε πως σταματά για τουλάχιστον 30 ημέρες την διαφήμιση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι “δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο”.

“Δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο και δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, σημειώνει ο Τζέιμς Κουίνσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, σε λακωνική ανακοίνωσή του.

Μάλιστα ζητά από αυτές τις πλατφόρμες, τις οποίες και άλλες μεγάλες εταιρίες αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν, να τους στερήσουν διαφημιστικά έσοδα ώστε να τις αναγκάσουν να κάνουν περισσότερα για την εξάλειψη του περιεχομένου μίσους, να επιδείξουν περισσότερη “διαφάνεια και υπευθυνότητα”.

Η Coca Cola θα επωφεληθεί από την παύση αυτή για να “κάνει αξιολόγηση των διαφημιστικών στρατηγικών (της) και να δει αν είναι απαραίτητες αναθεωρήσεις”, εξήγησε ο Κουίνσι.

Η εταιρεία αναψυκτικών διευκρίνισε στο δίκτυο CNBC ότι η “παύση” αυτή δεν σημαίνει ότι εντάχθηκε στο κίνημα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από ενώσεις υπεράσπισης των Αφροαμερικανών και της κοινωνίας των πολιτών.

Με το όνομα #StopHateForProfit, η εκστρατεία μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook τον Ιούλιο υποστηρίζεται κυρίως από την NAACP, την σημαντικότερη οργάνωση για την προάσπιση των Αφροαμερικανών, την ColorOfChange, την ADL (Anti-Defamation League, εβραϊκή οργάνωση), τη FreePress και τη Sleeping Giants.

Έχει στόχο να εξασφαλίσει καλύτερους κανονισμούς όσον αφορά τις οργανώσεις που υποκινούν το μίσος, τον ρατσισμό ή τη βία στο Διαδίκτυο.

Νωρίτερα χθες η Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών στον κόσμο, ανακοίνωσε επίσης ότι σταματάει τις διαφημίσεις της στο Facebook, το Twitter και το Instagram στις ΗΠΑ ως τουλάχιστον το τέλος της χρονιάς, λόγω της “πολωμένης” προεκλογικής περιόδου.

Υπό τις πιέσεις που δέχεται, το Facebook υποχώρησε όσον αφορά τις αρχές που πρόβαλλε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος τη σκλήρυνση των κανόνων του ιστότοπου αυτού κοινωνικής δικτύωσης απέναντι στα μηνύματα μίσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δανία: Ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ – «Η έκπληξη της ζωής μου»
Ο θησαυρός περιλαμβάνει περίπου 700 ασημένια αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ασημένιες ράβδους, κοσμήματα, 47 ολόκληρα νομίσματα και θραύσματα νομισμάτων, καθώς και ένα μικρό σφυρί του Θορ
Δανός ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ
Η ανατριχιαστική έκκληση του παιδιού πριν πέσει νεκρό από τα πυρά του πατέρα του μαζί με τον αδελφό του στη Γαλλία - «Όχι, μπαμπά»
Πατέρας σκότωσε τα 2 παιδιά του και την πρώην πεθερά του έπειτα από διακοπές στην Ελλάδα και το βιντεοσκόπησε - Στη συνέχεια αυτοκτόνησε
Αστυνομικός στη Γαλλία
Σκάνδαλο στην Εσθονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας για προμήθεια 70 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία πυρομαχικών που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα
Πολιτικό σεισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση της Εσθονίας το σκάνδαλο με τον υπουργό Άμυνας να παραιτείται μετά τις αποκαλύψεις ότι η...
Ο Χάννο Πέβκουρ