Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Credit Suisse: Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της τράπεζας

Credit Suisse: Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της τράπεζας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (12.6.2023) η τράπεζα UBS, δημιουργώντας έτσι μια γιγάντια τράπεζα στην Ελβετία με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και μεγαλύτερη ισχύ στη διαχείριση πλούτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι και ο πρόεδρός της Κολμ Κέλεχερ δήλωσαν πως «αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου», σε ανοικτή επιστολή τους για την εξαγορά της Credit Suisse που δημοσιεύεται στις εφημερίδες της Ελβετίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Ο όμιλος θα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι, η UBS λαμβάνει ηγετική θέση σε σημαντικές αγορές ως ο μεγαλύτερος στον κόσμο διαχειριστής πλούτου, στις οποίες διαφορετικά θα χρειαζόταν χρόνια ανάπτυξης για να φθάσει. Η συγχώνευση βάζει επίσης τέλος στην 167ετή ιστορία της Credit Suisse, η οποία αμαυρώθηκε τα τελευταία χρόνια από σκάνδαλα και ζημιές.

Οι δύο τράπεζες απασχολούν από κοινού 120.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, αν και η UBS έχει ήδη δηλώσει πως θα μειώσει τις θέσεις εργασίας ώστε να επωφεληθεί από συνέργειες και να μειώσει τα κόστη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις