Κόσμος

DPA: Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας μετά τις 23 Αυγούστου

Τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει η Γερμανία.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ενημερώσει πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης των ευρωπαίων ΥΠΕΞ, πως έχει δεχτεί πρόταση από την Άγκελα Μέρκελ, για εκκίνηση διαλόγου με την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Oruc Reis στις 23 Αυγούστου.

Παράλληλα, η Deutsche Welle με σημερινό της άρθρο αναφέρει ότι επειδή η Γερμανία θεωρεί την Τουρκία σημαντικό στρατηγικό εταίρο της Δύσης, μεσολαβεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα. Άμεσοι βασικοί στόχοι της γερμανικής διαμεσολάβησης είναι να σταματήσουν οι όποιες ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση Ανατολική Μεσόγειο και η έναρξη συνομιλιών.

Πηγή: deutsche welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ