Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Die Welt: Πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας – «Τα νέα μέτρα έχουν αποτέλεσμα»

Die Welt: Πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας - «Τα νέα μέτρα έχουν αποτέλεσμα»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας, μαζί με αυτό της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας,  της Βρετανίας και της Ισπανίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο των περιοριστικών μέτρων σε εποχές πανδημίας, όπου ο κορονοϊός σημειώνει νέα έξαρση σε όλη την Ευρώπη.

Στο απόσπασμα της Die Welt για την Ελλάδα αναφέρεται για τα περιοριστικά μέτρα ότι: «Οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι γεμάτοι. Το Σαββατοκύριακο ήταν μέχρι το πρωί γεμάτοι. Όμως οι μπαρότσαρκες, οι βόλτες για ψώνια και οι επισκέψεις σε εστιατόρια διέπονται από αυστηρούς κανόνες. Οι μη εμβολιασμένοι ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται να μπουν σε εστιατόρια, γυμναστήρια και κινηματογράφους. Τώρα χρειάζονται αρνητικό τεστ για την τράπεζα, το κομμωτήριο ή τα εμπορικά καταστήματα. Εξαιρούνται μόνο σούπερ-μάρκετ, φαρμακεία, εκκλησίες. Όλοι οι εργαζόμενοι- και στον ιδιωτικό τομέα- που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να προσκομίζουν δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα».

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί για τη χώρα μας ότι «βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, έχει αποκλείσει εκ των προτέρων ένα νέο lockdown και τώρα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο. Ωστόσο τα νέα μέτρα φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα. Από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πιο αυστηρούς κανόνες, ο αριθμός των εμβολιασμών σχεδόν διπλασιάζεται, κάθε εβδομάδα, για εκείνους που κάνουν την πρώτη δόση. Και ήδη από σήμερα, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου».

Πηγή: DW

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις