Κόσμος

Εγγονός πρωθυπουργού ο νεος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) Σίνζο Άμπε εξελέγη σήμερα νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας από την Κάτω Βουλή, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε μια εξαετία να κυβερνήσει την τρίτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Η εκλογή του Άμπε ήταν αναμενόμενη αφού το LDP πέτυχε σαρωτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου κερδίζοντας 294 από τις 480 έδρες του κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή ο 58χρονος Άμπε έλαβε 328 ψήφους υπέρ σε σύνολο 478 ψηφισάντων.

Ο Άμπε, εγγονός ενός πρώην πρωθυπουργού, έχει υποσχεθεί ότι θα πιέσει την Τράπεζα της Ιαπωνίας να υιοθετήσει μια επιθετική αναπτυξιακή πολιτική με μείωση των επιτοκίων ώστε να ανακάμψει η οικονομία που βρίσκεται σε ύφεστη την τελευταία τριετία.

Στοχεύει επίσης να τηρήσει σκληρή στάση στη διαμάχη του Πεκίνου με το Τόκιο για την κυριότητα των διαφιλονικούμενων νησιών Σενκάκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί δημοσιογράφους για τις διαρροές για τα πυρηνικά του Ιράν: «Θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν τις πηγές τους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πως δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα αποθέματα ουρανίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Φωτιές έχουν περικυκλώσει τη Σμύρνη: Καπνοί και στάχτες σκέπασαν και την Πάτμο – Κάηκαν επιχειρήσεις, απειλούνται σπίτια
Ακυρώθηκαν πτήσεις από και προς την Σμύρνη - Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 5 περιοχές - Οι άνεμοι πνέουν έως 117 χιλιόμετρα την ώρα
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
13