Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

EgytpAir: Νέες αποκαλύψεις! Έγιναν 3 αναγκαστικές προσγειώσεις σε ένα 24ωρο

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από το μοιραίο ξημέρωμα της 19ης Μαΐου όταν το Airbus της EgyptAir συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο, παρασύροντας στο θάνατο τους 66 επιβάτες και πλήρωμα. Ακόμα, κανείς δεν γνωρίζει τη έφερε τη συντριβή και η μοναδική ελπίδα βρίσκεται στα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Την Τετάρτη (01.06.2016), εντοπίστηκαν σήματα από τα μαύρα κουτιά του Airbus και η περιοχή αναζήτησής τους έχει περιοριστεί σε μια ζώνη δυο χιλιομέτρων, από τρία που ήταν λίγες ώρες πριν. Το σήμα εντόπισε γαλλικό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό όχι μόνο των μαύρων κουτιών αλλά και της ατράκτου του αεροπλάνου.

Όλα αυτά ενώ από τα γαλλικά ΜΜΕ έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τις ώρες πριν από το αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, το Airbus Α320 είχε γυρίσει πίσω και να κάνει αναγκαστική προσγείωση τρεις φορές (πριν από τη συντριβή είχε κάνει πέντε ταξίδια σε ένα 24ωρο) εξαιτίας σήμανσης πως υπήρχε μηχανικό πρόβλημα.

Το σύστημα ειδοποιήσεων Acars τέθηκε εκτός λειτουργίας λίγο μετά την απογείωση από τρία διαφορετικά αεροδρόμια, 24 ώρες πριν από το δυστύχημα μετέδωσε το Euronews. Και τις τρεις φορές, τα σήματα ελέγχθηκαν αλλά δεν βρέθηκε τίποτα… «Δεν μπορούμε να υποθέσουμε πως ξέρουμε τι συνέβη αλλά δεν είναι νορμάλ να γυρίσει πίσω πολλές φορές μετά από τεχνική βλάβη, χωρίς να βρεθεί τίποτα» δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Jean-Paul Troadec στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

Ωστόσο, πηγή της επιτροπής έρευνας στο Κάιρο, αρνήθηκε τις πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από τη ΑΠΕ – ΜΠΕ, Euronews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε