Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μακελειό με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Η επίθεση είχε στόχο λεωφορεία που μετέφεραν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας
– Μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι χτυπήθηκαν ταυτόχρονα δύο λεωφορεία
– Συναγερμός για “ύποπτο αυτοκίνητο”, θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη από την αστυνομία
– Αποκλεισμένο το ιστορικό κέντρο της Πόλης
– Η επίθεση έγινε σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Αγία Σοφία
ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

Η επίθεση έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Μπαγιαζίτ. Χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Οι δράστες ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά, πιθανότατα με τηλεχειρισμό, την ώρα που περνούσαν λεωφορεία με αστυνομικούς. Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για 11 νεκρούς και 36 τραυματίες. Η πληροφορία για τον αριθμό νεκρών και τραυματιών προέρχεται από τα χείλη του κυβερνήτη της περιοχής της Κωνσταντινούπολης.

Μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι χτυπήθηκαν ταυτόχρονα δύο λεωφορεία. Στις εικόνες φαίνεται ένα λεωφορείο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ένα δεύτερο μοιάζει να έχει χτυπηθεί στο μπροστινό μέρος.

 

Αμέσως μετά την έκρηξη ήταν εκατοντάδες οι αστυνομικοί που έλαβαν θέσεις, η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ένα ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο λήφθηκε απόφαση να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Φωτογραφία Reuters

Επίσημες πληροφορίες δίδονται με το σταγονόμετρο. Εμμέσως οι αρχές δείχνουν το PKK καθώς ανάλογη ήταν η επίθεση στην Άγκυρα, εναντίον λεωφορείου του στρατού με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου. 

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

 Από την έκρηξη που ήταν ισχυρότατη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μια σειρά καταστήματα και γραφεία στην γύρω περιοχή.Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Μετά την έκρηξη επικράτησε, όπως ήταν φυσικό, πανικός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεκάδες τα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.

 

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών, ενώ συνεχείς είναι και οι επιθέσεις κουρδικών οργανώσεων καθώς έχουν ενταθεί και οι επιχειρήσεις των Τούρκων στις κουρδικές περιοχές. Ανάλογη έκρηξη υπήρξε μόλις τον περασμένο μήνα στην Πόλη, ενώ τον Μάρτιο στην Άγκυρα μετά από επίθεση έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε