Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ετοιμάζουν ήδη τον χώρο ταφής του Μαντέλα

Ετοιμάζουν ήδη τον χώρο ταφής του Μαντέλα

Γέροντες της φυλής Τέμπου του Νέλσον Μαντέλα θα τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο της Πρετόρια όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για να εξετάσουν “τι πρέπει να γίνει”, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Times.

“Θέλουν να επισκεφθούν τον ίδιο τον Τατά (πατέρα) και να δουν τι αρμόζει να γίνει”, δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους αρχηγούς της φυλής προσθέτοντας ότι η αντιπροσωπεία θα συζητήσει “δύσκολα θέματα”.

Η Τέμπου είναι πτέρυγα της μεγάλης φυλής των Κόζα, από όπου και κατάγεται ο Νέλσον Μαντέλα.

Η επίσκεψη των γερόντων αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της οικογένειας χθες στο χωριό Κούνου, όπου ο Μαντέλα λέει ότι πέρασε τα ομορφότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας και όπου θέλει να ενταφιασθεί.

Ενας εκσκαφέας έφθασε χθες στο Κούνου, όπου συνεργείο κηπουρών εργάζεται σε έναν λόφο κοντά στην κατοικία του Νέλσον Μαντέλα, όπου θα βρίσκεται ο τάφος του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής.

Εξω από το νοσοκομείο της Πρετόρια, εκατό λευκά περιστέρια απελευθερώθηκαν χθες σε ένα μήνυμα ειρήνης και τιμής για τον ήρωα της Νότιας Αφρικής και μεγάλος αριθμός ανθρώπων πέρασε εκεί τη νύκτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμη για το χειρότερο η οικογένεια του Μαντέλα – Κόσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα: «Δε θα βγάλουμε την πρίζα», λέει η κόρη του – Κόσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέλσον Μαντέλα – Κόσμος

“Σοβαρή, αλλά σταθερή” η κατάσταση του Μαντέλα – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε