Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

«Following Enchantment’s Line»: Ένας χορός για το φως και τις σκιές στο Νέο Μεξικό (vid)

«Following Enchantment’s Line»: Ένας χορός για το φως και τις σκιές στο Νέο Μεξικό (vid)
Φωτογραφία video grab

Τις ποικίλες πολιτιστικές συνδέσεις στην πόλη Σάντα Φε στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού τιμά μια σύντομης διάρκειας κινηματογραφημένη χορογραφία, συμπαραγωγή του Wheelwright Museum of the American Indian και του Museum Georgia O’Keefe. Η «Following Enchantment’s Line» θα προβληθεί στις 24 Ιουνίου, συνοδευόμενη από συζήτηση με τους καλλιτέχνες.

Η ταινία αντλεί έμπνευση από τις γραμμές, τις σκιές και το φως του τοπίου του βόρειου Νέου Μεξικού, οι οποίες στο παρελθόν ήταν πηγή έμπνευσης πλειάδας καλλιτεχνών, της σπουδαίας ζωγράφου Τζόρτζια Ο’ Κιφ συμπεριλαμβανομένης.

Δείτε το trailer:

Σκηνοθετημένη από τον καταξιωμένο Steven J. Yazzie, η ταινία παρουσιάζει την πρώτη χορευτική σύμπραξη των διάσημων στις ΗΠΑ χορευτών Jock Soto (μισός Ναβάχο, μισός Πορτορικανός) και Harrison Coll. Ο Coll σπούδασε χορό υπό τον Soto επί 17 ολόκληρα χρόνια στο School of American Ballet, την επίσημη σχολή χορού του New York City Ballet. Το μουσικό τοπίο είναι η σύνθεση του συνθέτη κλασικής μουσικής Jerod Impichchaachaaha’ Tate (της φυλής των Chickasaw).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις