Κόσμος

Φονικές πυρκαγιές και καταιγίδες στις ΗΠΑ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Δέκα νεκροί από τους δυνατούς ανέμους που έριξαν δέντρα σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δυο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Κολοράντο.

Στους δύο έχουν φτάσει οι νεκροί εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Κολοράντο, που μαίνεται επι μία εβδομάδα, ενώ σχεδόν 350 σπίτια έχουν καεί.

Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή του Κολοράντο, ενώ περίπου 1.000 πυροσβέστες δουλεύουν σκληρά προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες που μαίνονται εδώ και μία περίπου εβδομάδα, οι αρχές είναι αισιόδοξες ότι σύντομα θα καταφέρουν να κατευνάσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά έχει περιοριστεί κατά το 30 τοις εκατό, όμως οι συνθήκες ξηρασίας που επικρατούν στην περιοχή κάνουν το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερο δύσκολο.

Πολλές περιοχές πλήττονται απο καύσωνα ενώ στις ανατολικές πολιτείες, οι κάτοικοι πολλών περιοχών έμειναν στο “σκοτάδι” αφού δυνατές καταιγίδες προκάλεσαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατομμύρια σπίτια.

Στους 10 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν την πτώση πολλών δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα.
 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τις αρχές, έχουν κηρυχθεί οι περιοχές της Βιρτζίνια και του Οχάιο.

Διαβάστε
ΗΠΑ: Ενας νεκρός και απίστευτο χάος απο καταρρακτώδεις βροχές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η νέα λίστα της Γκισλέιν Μάξγουελ με τους 100 επωνύμους – Νέα στοιχεία ίσως «κάψουν» τον Έλον Μασκ
Κατάθεση-μαμούθ εννέα ωρών της Μάξγουελ πίσω από κλειστές πόρτες – Πολιτικοί, επιχειρηματίες, μέλη βασιλικών οικογενειών και τα αδέλφια Μασκ στο κάδρο
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ