Κόσμος

G7: Μόλις… 180 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια της συνόδου τον Ιούνιο στην Βαυαρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές της Γερμανίας όρισαν στα 180 εκατομμύρια ευρώ το ύψος της δαπάνης για την τήρηση της ασφάλειας στη σύνοδο της G7 που θα λάβει χώρα στο Σλος Έλμαου, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, από την 26η ως την 28η Ιουνίου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν εναντίον της συνόδου των ηγετών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της οικοδέσποινας Γερμανίας, στην οποία θα είναι επίσης παρόντες κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν (CSU) διεμήνυσε χθες Τετάρτη πως οποιοσδήποτε εγείρει απειλή για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής θα βρεθεί αντιμέτωπος με αποφασιστική δράση των αρχών.

«Λέω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα δράσουμε αποφασιστικά και με συνέπεια» για να αποτραπούν «προβλήματα για τη σύνοδο όσο περισσότερο είναι δυνατόν», ακόμη και εκ των προτέρων, τόνισε ο κ. Χέρμαν.

Δεν διευκρίνισε πόσοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν. Στην προηγούμενη σύνοδο της G7 στη Σλος Έλμαου (2015), είχαν κινητοποιηθεί 18.000, θύμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία