Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

H Νότια Κορέα ανοίγει τις πύλες της στις σεξουαλικές κούκλες – Έγινε άρση της απαγόρευσης εισαγωγής τους

H Νότια Κορέα ανοίγει τις πύλες της στις σεξουαλικές κούκλες – Έγινε άρση της απαγόρευσης εισαγωγής τους

Η κυβέρνησης της Νότιας Κορέας είπε «ναι» στις σεξουαλικές κούκλες, καθώς προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης εισαγωγής τους, που υπήρχε μέχρι τώρα. Μέχρι και σήμερα στη χώρα απαγορευόταν να εισαχθούν σεξουαλικές κούκλες, λόγω ενός παλαιολιθικού νόμου.

Η Νότια Κορέα προχώρησε σε επίσημη άρση της απαγόρευση εισαγωγής ολόσωμων σεξουαλικών κούκλων, όπως ανέφερε το Associated Press. Επίσημος νόμος που να απαγόρευε την εισαγωγή τους δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως, ένας παλιός νόμος που ανέφερε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή αγαθών που «βλάπτουν τις όμορφες παραδόσεις και το δημόσιο ήθος της χώρας». Βάσει αυτού στη Νότια Κορέα απαγορευόταν η εισαγωγή σεξουαλικών κούκλων και μάλιστα χιλιάδες τέτοιες κούκλες, είχαν κατασχεθεί από τα τελωνεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να άρει αυτό το νόμο, έδωσε τέλος σε μια συζήτηση πολλών ετών που είχε ξεσπάσει σχετικά με το πόσο οι επίσημες αρχές μπορούν να παρεμβαίνουν στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια οι εταιρείας εισαγωγής κούκλων

Οι εισαγωγείς σεξουαλικών κούκλων είχαν κάνει επίσημα παράπονα και οδήγησαν το όλο θέμα στα δικαστήρια της Νότιας Κορέας. Μάλιστα οι περισσότερες αποφάσεις που εκδόθηκαν από τα δικαστήρια τους δικαίωναν. Έτσι τα τελωνεία διατάχθηκαν να… απελευθερώσουν τις σεξουαλικές κούκλες, που είχαν κατασχέσει. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων ανέφεραν ότι οι κούκλες χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικούς χώρους ανθρώπων και δεν υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τη Δευτέρα, η τελωνειακή υπηρεσία της Κορέας ανέφερε σε μια δήλωση ότι άρχισε να εφαρμόζει μια αναθεωρημένη οδηγία της κυβέρνησης για την εισαγωγή σεξουαλικών κούκλων σε φυσικό μέγεθος. Είπε ότι εξέτασε πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και γνώμες από σχετικές κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας.

Η τελωνειακή υπηρεσία είπε πάντως, ότι απαγορεύεται ακόμα η εισαγωγή σεξουαλικών κούκλων που μοιάζουν με παιδιά ή άλλων που ενσαρκώνουν ορισμένα άτομα. Ανέφερε ότι άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύουν επίσης τις σεξουαλικές κούκλες που μοιάζουν με παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις