Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

«Happy Thanksgiving» στέλνουν οι αστροναύτες της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

«Happy Thanksgiving» στέλνουν οι αστροναύτες της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η αποστολή Expedition 68 της NASA στέλνει μοναδικό μήνυμα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 402 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, για τη σημερινή Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και εύχεται σε όλο τον πλανήτη «Happy Thanksgiving».

Σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και οι αστροναύτες της αποστολής Expedition 68 της NASA θα γιορτάσουν μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 250 μίλια μακριά από τον πλανήτη Γη. Στο βίντεο που δημοσίευσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εξηγούν γιατί είναι τόσο σημαντική η σημερινή ημέρα για αυτούς.

Έτσι, βλέπουμε και εμείς πώς είναι να περνάς τέτοιες ημέρες αργίας στο διάστημα. «Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στηρίζουν τις ανθρώπινες αποστολές στο διάστημα αλλά και τους αγαπημένους μας και τους συγγενείας μας, γιατί με τη στήριξή τους κάνουν αληθινά τα όνειρά μας», δηλώνουν οι αστροναύτες.

Στο βίντεο εύχονται οι αστροναύτες της NASA, Φρανκ Ρούμπιο, Τζος Κασάντα και Νικολ Μαν και ο αστροναύτης της JAXA (Ιαπωνική Αεροναυτική Εξερευνητική Υπηρεσία) Κοίτσι Γουακάτα.

Δείτε το βίντεο της NASA:

Στο φόντο φαίνονται οι σημαίες με τις εθνικότητες όλων όσων θα συμμετέχουν στην Expedition 68 της NASA και αποτελεί μήνυμα ενότητας, καθώς στην αποστολή συμμετέχουν και αστροναύτες της Roscosmos, της αντίστοιχης διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.

Οι 4 αστροναύτες του βίντεο θα βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τα σχέδια της NASA. Μάλιστα, ο Φρανκ Ρούμπιο βρίσκεται εκεί από το πρώτο κομμάτι της αποστολής, από τις 29 Σεπτεμβρίου ενώ οι άλλοι 3 έφτασαν εκεί στις 6 Οκτωβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις