Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Happy birthday… Mr. President – Ο Τζο Μπάιντεν γίνεται 78 ετών

Τζο Μπάιντεν
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο Τζο Μπάιντεν γίνεται σήμερα, Παρασκευή 20.11.2020, 78 ετών, ακριβώς δύο μήνες πριν από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο όπου θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021 και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν δεν ανακοίνωσε καμία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα γενέθλιά του

Το σημερινό πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει μια συνάντηση στο προπύργιό του στην Ουάσινγκτον, στο Ντελαγουέρ, με τη Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Click4more: Μικροπρεπής Τραμπ, κάνει την αστερόεσα… κουρέλι

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κέρδισε τις εκλεκτορικές ψήφους της πολιτείας έπειτα από την ανακαμέτρηση με το χέρι και την επικύρωση των αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη με μικρή διαφορά του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

“Όπως και οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικανοί, είμαι απογοητευμένος, ο υποψήφιός μας δεν κέρδισε τις εκλεκτορικές ψήφους της Τζόρτζια”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, ο οποίος αποκάλεσε τον εαυτό του υπερήφανο υποστηρικτή του Τραμπ. “Μότο μου είναι πως οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Ως υπουργός Εσωτερικών, πιστεύω πως οι αριθμοί που παρουσιάσαμε σήμερα είναι ορθοί”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις