Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Hurriyet Daily News: Δεν ήξερε, δε ρώταγε ο Φιλιππίδης;

Hurriyet Daily News: Δεν ήξερε, δε ρώταγε ο Φιλιππίδης;

Ερασιτέχνη χαρακτηρίζει η Hurriyet Daily News τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη, αφού όπως τονίζει η Κωνσταντινούπολη, μετά τα γεγονότα της πλατείας Γκεζί, είναι το τελευταίο μέρος για να κρυφτεί κανείς!

«Ήταν ο Έλληνας τραπεζίτης ερασιτέχνης;» είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο υπογράφει η Αριάνα Φερεντίνου και αποκαλύπτει όσα της είπε ο κάμεραμαν της για το Πέρα και την πλατεία Ταξίμ, σε τετράστερο ξενοδοχείο της οποίας συνελήφθη ο Φιλιππίδης.

«Θυμάσαι πως ήταν το Πέρα, ας πούμε, πριν από 10 χρόνια; Δε μπορούσες να περπατήσεις στο δρόμο. Κάποιος θα σου έκλεβε το πορτοφόλι. Παντού υπήρχαν πορτοφολάδες. Τα τελευταία πέντε, ειδικά και μετά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, τα πάντα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν παντού κάμερες και αστυνομία. Είναι το τελευταίο σημείο για να πας, αν δεν θέλεις να σε συλλάβουν. Εκείνος δεν το ήξερε αυτό;», είπε ο κάμεραμαν.

Συνεχίζει το άρθρο:
«Ήταν εμφανές για το συνεργείο που με βοήθησε να βγάλω ένα live από την πλατεία Ταξίμ ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν ήταν πολύ έξυπνος. Εάν προσπαθούσε να διαφύγει από το κόκκινο ένταλμα της Ιντερπόλ, το τελευταίο μέρος που θα έπρεπε να κρυφτεί ήταν το Πέρα.

Και ακόμη χειρότερα, δεν θα επέλεγε τετράστερο ξενοδοχείο στην κορυφή της οδού Σιρασέλβιλερ με τις τσέπες του γεμάτες χρήματα διαφόρων χωρών, με δύο ελληνικά διαβατήρια -το ένα ληγμένο- και μία ελβετική άδεια παραμονής. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όταν έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες πριν για να παρευρεθεί σε κάποιες συναντήσεις μέσω Ντουμπάι και είχε εισιτήριο προς την Αθήνα για τη Δευτέρα.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ο Αγγελος Φιλιππίδης ή “Έκπτωτος Άγγελος” όπως τον ονόμασαν, είχε κάποιες σχέσεις με την Τουρκία και προφανώς την είχε επισκεφθεί και παλαιότερα.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν παρακολουθούσε τι συμβαίνει στην Τουρκία. Αν το έκανε, σίγουρα το Πέρα θα ήταν μία περιοχή από την οποία θα κρατούσε αποστάσεις.

“Εάν εκεί βρίσκεται κάποιος που τον ψάχνουν, τότε τον πιάνουν μέσα σε λίγες ώρες. Όλα τα ξενοδοχεία έχουν μία μεγάλη βάση δεδομένων και αμέσως λαμβάνουν σήματα από την αστυνομία για τυχόν υπόπτους”, μου είπαν οι καλά πληροφορημένοι συνάδελφοί μου, υπενθυμίζοντας ότι τα τουρκικά ξενοδοχεία εξακολουθούν να ζητούν το διαβατήριο για το check in.

Αλλά ας πούμε πως δεν τα ήξερε όλα αυτά., ότι δεν είχε ιδέα για την αστυνομική καταστολή στην περιοχή Ταξίμ-Μπέγιογλου κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί τον περασμένο Ιούνιο.

Τουλάχιστον οι “επαφές” του στην Κωνσταντινούπολη δεν τον προειδοποίησαν να μείνει μακριά από την ακτίνα της Ταξίμ;

Μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του η αστυνομία κατέστειλε μία ακόμη διαδήλωση, αυτή τη φορά γυναικών οπαδών του PKK. Οι γυναίκες απωθήθηκαν με δακρυγόνα και νερό όταν προσπάθησαν να κρεμάσουν μαύρο πανό μπροστά από το Γαλλικό Προξενείο, λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο του κ. Φιλιππίδη.

Προφανώς δεν ήξερε. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τον “πρόδωσε το κινητό του τηλέφωνο και η πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποίησε στο ξενοδοχείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι απολογίες για το σκάνδαλο στο ΤΤ

Ψάχνουν τα 28 εκ. του Φιλιππίδη στο εξωτερικό – Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολογίες για το ΤΤ

Κυπριακές εταιρείες στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Πώς εμπλέκονται στον «χορό» των κόκκινων δανείων

Στις φυλακές του Μαλτεπέ ο Άγγελος Φιλιππίδης – Όλο το χρονικό της σύλληψής του – Είχε μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό και άδεια παραμονής στην Ελβετία

Ο super κοριός της Αντιτρομοκρατικής βρήκε τον Άγγελο Φιλιππίδη στην Κωνσταντινούπολη – Δυο μέρες παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του Τ.Τ. οι Τούρκοι

Συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Άγγελο Φιλιππίδη – Τον «πρόδωσε» το κινητό του – Τον βρήκαν σε ξενοδοχείο στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης

Α. Φιλιππίδης στον ΣΚΑΙ: Μέχρι την Τρίτη θα είμαι Αθήνα – Αιχμές για τον Προβόπουλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε