Κόσμος

Η Κροατία πωλεί την εταιρεία διαχείρισης του ποτάμιου λιμένα στο Βούκοβαρ

Η κροατική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την εταιρεία Luka Vukovar, που διαχειρίζεται τον ποτάμιο λιμένα στο Βούκοβαρ.

Η κυβέρνηση διαθέτει προς πώληση το 100% των μετοχών της στην εταιρεία, ονομαστικής αξίας 38,07 εκατ. κούνα (4,99 εκατ. ευρώ). Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης προθέσεων είναι 30 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο λιμένας εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις από την Κροατία και τη βόρεια Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Λόγω της οικονομικής στασιμότητας ο λιμενικός φορέας αντιμετωπίζει μία πτώση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Το προηγούμενο έτος η εταιρεία Luka Vukovar είχε έσοδα 13,5 εκατ. κούνα (1,77 εκατ. ευρώ) και κέρδη 264.800 κούνα (34.724 ευρώ), έναντι εσόδων 16 εκατ. κούνα (2,09 εκατ. ευρώ) το 2012 και 14,7 εκατ. κούνα (1,9 εκατ. ευρώ) το 2011.

Προκειμένου να αυξήσει τον φόρτο εργασίας και να αξιοποιήσει την παραγωγική του ικανότητα το λιμάνι έχει ανάγκη από έναν εταίρο που θα εξασφαλίσει επιπλέον φορτίο στο Βούκοβαρ, αναφέρεται στην απόφαση της κροατικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δείχνει έρευνα για τους Κροάτες και το δημοψήφισμα για τη διγλωσσία

Ο πρόεδρος της Κροατίας καταδίκασε οξύτατα την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing

Συρρίκνωση της κροατικής οικονομίας το 2014 προβλέπει η Raiffeisenbank

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 36 λεπτά
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας